Siirt'te Haci Adaylari Ugurlandi

Siirt’te haci adaylari düzenlenen törenle ugurlandi.

Siirt'te Haci Adaylari Ugurlandi
Siirt Il Müftülügü tarafindan organize edilen programda ilahiler seslendirilerek, Kur’an-i Kerim tilaveti okundu. Duygusal anlarin yasandigi programda haci adaylari yakinlarina veda ederken gözyaslarini tutamadi. Program sonunda 60 haci adayi ugurlandi. Kutsal topraklara gidecek haci adaylarinin mutluluklarini yasadiklarini söyleyen Ulu Cami imami Nezir Obut, "Allah herkese oralara gitmeyi nasip etsin" dileginde bulundu. Obut, “Diyanet Isleri Baskanligimizin organizasyonuyla iki yil aradan sonra ülkemizdeki ve dünyadaki pandemi nedeniyle ara vermis

oldugumuz kutsal topraklara yolculuk iki yil aradan sonra bugün gerçeklesecektir. Insallah ilimizden 60 haci kardesimizi kutsal topraklara ugurlayacagiz. Hacca gidecek olan kardeslerimiz için dualar, tekbirler ve zikirlerle insallah ugurlayacagiz. Rabbim simdiden kutsal topraklara gidecek olan kardeslerimizin bu yolculugunu hayirli ve mübarek eylemesini, gidemeyen kardeslerimize de oralara gitmeyi nasip eylesin. Giden kardeslerimizin de ülkemizin

ve milletimize dua etmelerini onlardan talep ediyoruz. Rabbim simdiden yolculuklarini hayirli ve mübarek eylesin” dedi.

Hep bu günü hayal ettigini ve isminin çikmasina mutlu oldugunu söyleyen Ayten Onay, mukaddes topraklara gidemeyen herkese nasip olmasini diledi. Onay, “Müracaat etmistim, 5 sene sonra çikti. Iki sene korona virüs yüzünden gidemedim. Bu sene Allah’a hamdolsun kurada çikti. Çok mutluyum. Çok degisik bir duygudur. Allah herkese nasip eylesin” seklinde konustu.

Veysel Öztörün ise, “Iki senedir ismim çikmisti gidemiyordum. Cenab-i Allah bu pandemi sürecini bitirdi. Kismet oldu bizde kutsal topraklara gidecegiz. Cenab-i Allah bütün bekleyen Müslümanlara nasip etsin. Orada hayir duamizi eksik etmeyecegiz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin insallah” diye konustu.

Salgin nedeniyle son iki yildir yapilamayan ve bu sene 37 bin 770 kisiyle sinirlandirilan hac ibadeti için son kafile de 5 Temmuz’da hareket edecek. Hacdan dönüsler ise 14 Temmuz’da baslayacak.
Kaynak: İHA