Samsun-Amasya Treni Yeniden Basliyor Açiklamasi Günde 2 Sefer Yapilacak

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan, yol iyilestirme çalismalari nedeniyle bir süre ara verilen Samsun-Amasya ve Amasya-Havza Bölgesel trenlerinin yeniden seferlere baslayacagi duyuruldu.

Samsun-Amasya Treni Yeniden Basliyor Açiklamasi Günde 2 Sefer Yapilacak
Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan Samsun-Kalin Demiryolu Hattinin iyilestirme projesi çerçevesinde tren trafigine kapatildigi hatirlatildi. Hattaki iyilestirmelerin tamamlandigi belirtilen açiklamada, “TCDD Tasimacilik AS tarafindan, yarin Samsun-Amasya ve Amasya-Havza arasinda yeniden yolcu tasimaciligina baslanacak. 133 kilometre uzunlugunda olan Samsun-Amasya-Samsun arasinda sabah ve aksam olmak üzere günde 2 sefer, 47 kilometre uzunlugunda Amasya-Havza-Amasya arasinda ise 6 sefer yapilacak” ifadeleri kullanildi.

Her iki hatta da 4 vagonlu ve 262 yolcu kapasiteli raybüslerin kullanilacagi belirtilen açiklamada, “Raybüste engelliler için 2 tekerlekli sandalye bölümü, engelli tuvaleti, klima ve ergonomik koltuklarla vatandaslara konforlu yolculuk imkâni saglanacak” ifadeleri kullanildi.

Bölgesel trenlerle iki sehir arasindaki ulasimin rahatlatildigi aktarilan açiklamada, ilk alti aylik dönemde 5 milyon 301 binden fazla yolcunun bölgesel trenlerle seyahat ettigi kaydedildi.
Kaynak: İHA