OMÜ Ögrencilerinden Mezuniyet Sergisi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ögrencilerinin eserleri, mezuniyet sergisinde görücüye çikti.

OMÜ Ögrencilerinden Mezuniyet Sergisi
OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Görsel Iletisim Tasarimi ile Grafik Bölümü’nden mezun olacak ögrencilerin 4 yillik egitim sürecinin sonucunda ürettikleri nitelikli çalismalarin ortaya koyuldugu ‘mezuniyet sergisi’ açildi. Tüm sanatseverlerin ziyaret edebilecegi serginin açilisina OMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Sancak, GSF Dekani Prof. Dr. Ali Seylan, GSF Grafik Bölüm Baskani Ali Tomak, ögretim görevlileri, ögrenciler ve misafirler katildi.

Açilista konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Sancak, sergiye verdikleri emekten dolayi ögrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Sancak, “Siz farkli bir nesilsiniz, 100 yilda bir baslayan bir salgin ne yazik ki sizlere rast geldi. Sizler egitiminizi hocalarinizdan yüz yüze olarak almadiniz ama sizlerin en iyi sekilde yetistiginizi ümit ediyoruz ve bundan sonra da kendinizi en iyi sekilde gelistireceginizi ümit etmekteyiz” ifadelerini kullandi.

Grafik Bölümü Arastirma Görevlisi Mehmet Hakan Mamus, “Ögrenciler, farkli alanlarda görmüs olduklari egitimin karsiligini sergilediler. Çok farkli alanlarda ürünler var, ambalaj tasarimi, 3 boyutlu modellemeler, stant tasarimlari, kurumsal kimlik. Aslinda hepsi birbirinden farkli disiplinler olmasina ragmen ögrenciler yetkin çalismayi ortaya koyabildiler. Aslinda buradan mezun olduklarinda herhangi bir is yerine girdiklerinde yeterli isler yapabileceklerini göstermis oldular” diye konustu.

Görsel Iletisim Bölümü son sinif ögrencisi Yasemin Yorulmaz, “Mezuniyet sergisinde 4 yil boyunca yaptigimiz çalismalardan örnekler sunuyoruz. Ben bir infografik çalisma yaptim, üzerindeki bina modellemesini de 3 boyutlu olarak yaptim yani burada iki çalisma bir arada. Tasarimda aslinda manipülasyon çok revaçta, ben yaptigim tasarimlarda manipülasyonu seviyorum. Daha dogrusu ütopik çalismalari seviyorum, mesela bir ambalaj tasarlamak çok keyifli geliyor. Inovatif, önce bir seyi üretip sonra onu tasarliyorsunuz. Onun disinda 3 boyutlu modellemeyi çok seviyorumi Samsun Büyüksehir Belediyesinin tarihi binasini tasarlarken de çok detay vardi ama çok keyifliydi. Sergi 20-24 Haziran, sabahtan aksama kadar gezilebilir” dedi.

20 Haziran’da açilisi yapilan sergi, 24 Haziran’a kadar Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak: İHA