Ögrenciler Tarihimizi Ve Kültürümüzü Taniyor

Adiyaman’dan 40 ögrenci Türk tarih ve kültürünü ögrenmek için yola çikti.

Ögrenciler Tarihimizi Ve Kültürümüzü Taniyor
Içisleri Bakanligi Sivil toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü tarafindan desteklenen ve Adiyaman Egitim Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi tarafindan hazirlanan ‘Tarihimizi Ögrenelim, Kültürümüzü Yasatalim’ Projesiyle ögrenciler ülkemizi taniyacak.

Proje çerçevesinde ögrenciler Ankara, Eskisehir, Bursa, Çanakkale ve Istanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini gezecek. Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles, Adiyaman Egitim Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Baskani Abdurrahman Sahin tarafindan 40 ögrenci gezecekleri illere ugurlandi.

Adiyaman Egitim Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Baskani Abdurrahman Sahin proje ile ilgili bilgi vererek, “Projemiz çercevesinde sehit ve gazi yakini, derslerinde basarili, hiç il disina gitmemis ögrencilerimden 40 kisi belirledik. Proje ile ögrencilerimiz sirasiyla Ankara’da TBMM, Anitkabir, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Haci Bayram Vali, Ankara Kalesi, Eskisehir’de Porsuk Çayi, selale park/kent parka, Bursa’da Osman Gazi Türbesi, Orhan Gazi Türbesi, Ulu Cami, Kozahan, Tophane, Saat kulesi, Yesil türbe, Muradiye Külliyesi, Çanakkale’de Kilitbahir, Gelibolu Yarimadasi, Sehitler Aniti, Anzak Koyu, Anafartalar, Denizcilik Müzesi, Aynali Çarsi, Truva, Istanbul’da ise Topkapi Sarayi, Sultan Ahmet Cami, Ayasofya Cami, Galata Kulesi, Misir Çarsisi, Kiz Kulesi, Çamlica gezecek” dedi.

Kaynak: İHA