Geri Dönüsüm Atölyesinde Eski Esyalar Yeniden Hayat Buluyor

Batman’da Osman Onat, Sifir Atik Projesi çerçevesinde hobi olarak basladigi geri dönüsüm kültürünü yayginlastirmak amaciyla atölye açti. Atil durumundaki eski esyalar, atölyede islenip yepyeni bir görünüm kazandirilarak tekrar kullanima sunuluyor.

Geri Dönüsüm Atölyesinde Eski Esyalar Yeniden Hayat Buluyor
Atölyeye ayni zamanda serbest çalisma alani olusturdugunu aktaran Onat, ögrencilerin diledikleri zaman atölyeye gelip istedikleri ürünü istedikleri sekilde boyatip o ürüne yeni bir görünüm kazandirip dönüstürebilecegini söyledi.

Batman’da birçok sosyal sorumluluk projesine öncülük ettigini belirten Onat, “Burada birçok ürünü dönüstürüyoruz. Örnek verecek olursak, evimize aldigimiz bir balin kutusunu atmaktansa onu bir taki kutusuna dönüstürüyoruz. Sirke siselerimizi çok farkli bir aksesuara dönüstürüyoruz. Sirke sisesini bir süs esyasina veya boyadiktan sonra kadinlar mutfakta yaglik olarak da kullanabiliyor. Atil durumdaki eski sehpalarimizi yenileyip farkli bir renk atip, farkli bir efekt verip çok farkli bir sekilde kullanima kazandirabiliyoruz. Ayni zamanda eski bir hamur tahtasini boyatip bunu bir fiskosa dönüstürebiliyoruz. Yani akliniza gelebilecek her seyde mutlaka bir dönüsüm saglanabiliyor. Çok farkli ve çok güzel seylere dönüstürebiliyoruz. Ilgi baya iyi. Batman’da gerçekten gördügümüz ilgi bekledigimizin çok üstünde. Insanlarin yaklasimi, insanlarin Sifir Atik Projesine destekleri gerçekten çok güzel” dedi.

Kaynak: İHA