Emet'te Trap Ve Tek Kursun Yarismalari

Kütahya’nin Emet ilçesinde Cevizdere Zaferinin 100. yili dolayisiyla Emet Belediyesi ve Emet Avcilar Kulübü isbirligi ile 2. Porsuk Ahmet trap ve tek kursun yarismalari gerçeklestirildi.

Emet'te Trap Ve Tek Kursun Yarismalari
Emet Atis Poligonundaki yarismalara 157 avci katildi.

Gün boyu süren yarismalarin ardindan final yarismalarina geçildi. Final yarismalarina Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, Baskan Yardimcisi Murat Uyanik ve AK Parti Ilçe Baskani Süleyman Ciner’de istirak etti.

Trap ve tek kursun yarismalarin ilkinin iki yil önce yapildigini ve pandemi nedeniyle ara verildigini belirten Emet Avcilar Kulübü Baskani Ismail Tavaci, ” Bu yil ikincisi yapilan yarislarimiza Kütahya, Manisa, Tavsanli, Simav, Saphane, Hisarcik ve Emet ilçemiz ve köylerinden toplam 157 avcimiz katildi.

Müsabakalar sonunda dereceye girenler ödüllendirilirken, ilçemiz adina güzel bir etkinligi gerçeklestirdik. Organizasyon için Emet Belediyemiz ve Belediye Baskanimiz Hüseyin Dogan’a tesekkür ediyoruz. Amacimiz bu yarismalari geleneksel hale getirerek, Porsuk Ahmet ve milli mücadelemizi bölgemizde etkin olarak tanitmak “dedi.

Ilçe merkez ve ilçe disinda gelerek yarismalara katilan avcilara tesekkür eden Emet belediye Baskani Hüseyin Dogan, ”Bu yil tarihte yerini almis olan Cevizdere zaferimizin 100. gurur yilini kutluyoruz. Emet Kaymakamligimiz ile birlikte olusturulan komitemiz ile yil içerisine yayilan çesitli etkinliklerle 100.yilimizi etkin kutlayarak, gelecek kusaklara aktarmak istiyoruz. Bu amaçla da Cevizdere de düsman askerlerine ilk kursunu atan rahmetli Porsuk Ahmet anisina 2. trap ve tek kursun yarismalarimizi gerçeklestirdik. 100 yil önce Cevizderede direnisimizin sembolü ilk kursunu atarak düsman komutanini vuran ve Cevzidere zaferinin mesalesini yakan Porsuk Ahmet’i, Cevzidere kahramanlarimizi rahmet ve sükranla aniyoruz. Bu anlamli etkinlige katilan tüm avcilarimiza sükranlarimizi sunuyor, dereceye giren avcilarimizi tebrik ediyorum” diye konustu.

Trap yarismalari sonunda, birinci Ömer Malta, ikinci Fatih Kalayci, üçüncü Nasuh Ünlüsoy, dördüncü Süleyman Cengiz ve besinci Emin Kara oldu.

Tek kursun yarismalarinda ise, birinci Tayfun Üre, ikinci Ibrahim Tas, üçüncü Mehmet Özkan, dördüncü Nazmi Cansarkit ve besinci Saban Sen oldu.

Yarismada dereceye giren avcilarin ödülleri protokol üyelerince verildi.

Kaynak: İHA