'Ben Sana Yarim Taktim, Sen Niye Bana Çeyrek Taktin?' Kavgasi Cinayetle Bitti

Kocaeli’de iki aile arasinda çikan kavgada silahla vurularak hayatini kaybeden kadinin kuzeni, "Kavga taki yüzünden çikti. Bir aile, diger ailenin dügününde yarim altin takmis. Sonra dügün oldugunda gruplardan biri, diger aileye çeyrek altin takmis. ’Ben sana yarim taktim, sen niye bana çeyrek taktin?’ diye arbede yasanmis" dedi.

'Ben Sana Yarim Taktim, Sen Niye Bana Çeyrek Taktin?' Kavgasi Cinayetle Bitti
Olay, dün aksam saat 20.00 siralarinda Körfez ilçesi Esentepe Mahallesi Yasar Dogu Caddesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, geçen hafta iki aile arasinda Kandira’daki bir dügünde taki meselesi sebebiyle tartisma yasandi.

Iki grup arasindaki gerginlik, daha sonra husumete dönüstü. Gruplar arasindaki husumetin büyümesi üzerine T.Ö. ve T.D. adli iki kuzen, dün aksam saatlerde karsi tarafin yasadigi eve geldi. Gruplar arasinda çikan silahli kavgada 3 kisi yaralandi. T.Ö. ve T.D.’nin her ikisi de yaralanirken, diger aileden de Gülten Sencan yaralandi. Derince Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilan 42 yasindaki Gülten Sencan, tüm çabalara ragmen yasamini yitirdi. Diger 2 yaralinin da tedavisinin sürdügü ögrenildi.

"Kavga taki yüzünden çikti"

Gülten Sencan’in kuzeni Körfez Romanlar Dernek Baskani Bayram Denizci, "Kavga taki yüzünden çikti. Bir aile, diger ailenin dügününde yarim altin takmis. Sonra dügün oldugunda gruplardan biri, diger aileye çeyrek altin takmis. ’Ben sana yarim taktim, sen niye bana çeyrek taktin?’ diye arbede yasanmis. Biz dügün esnasinda taraflari evlerine yollamistik. Sonradan biri digerini aramis, ’Sen neredesin? Hesaplasalim’ demis. Evin önünde birbirleriyle tartismaya baslamislar. Silah çikariyorlar, teyzemin kizi arada kaliyor. Kimin tarafindan geldigi belli olmayan kursunla vefat ediyor"

Asiri alkol kullaniminin da kavganin sebepleri arasinda yer aldigini söyleyen Denizci, "Bunun sebebi yine alkole dayanir. Türkiye genelinde bizim toplumsal bir sikintimiz var. Roman kardeslerimiz hafta sonlari fazla alkol aliyor. Alkol sebebiyle gençlerimiz zehirleniyor. Böyle seylerin yasanmamasi adina toplumumuzdan istirhamimiz, Allah rizasi için alkolden uzak duralim. Biraz daha kendimize çeki düzen verelim. Örnegin dügünlerimiz 2 gün, 3 gün oluyor bunu 1 güne düsürelim. Bizim Roman dügünlerimiz 2-3 gün sürmesin. Vatandaslarimiz asiri alkol aliyor ve sonu aci oluyor" diye konustu.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA