Baskan Altay Açiklamasi '13 Bin 500 Kapasiteli Yeni Hayvan Pazarimiz Sektöre Hayirli Olsun'

Konya Büyüksehir Belediyesinin Meram Boruktolu Mahallesi’ne tasidigi hayvan pazari yeni yerinde hizmet vermeye basladi.

Baskan Altay Açiklamasi '13 Bin 500 Kapasiteli Yeni Hayvan Pazarimiz Sektöre Hayirli Olsun'
Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan hayvan pazari yeni yerinde hizmet vermeye basladi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, tarimda ve hayvancilikta Türkiye’nin lokomotif sehirlerinden olan Konya’nin her alanda gelismesine ve kalkinmasina yönelik önemli yatirimlari hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

Bu çerçevede yillardir Adana Çevre Yolu üzerinde faaliyet gösteren Büyüksehir Belediyesi Hayvan Park ve Pazar Yeri’ni, yeni yeri olan Meram Boruktolu Mahallesine tasima sürecinin tamamlandigini kaydeden Baskan Altay, “Tesisimiz bugün itibariyle hizmet vermeye basladi.

Iç Anadolu bölgesinin en büyük ve modern canli hayvan pazarini Konya’ya kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz. Sektöre önemli katki saglayacak tesisin tüm besicilerimiz, üreticilerimiz ve sehrimiz için hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

3 bin 500 büyükbas ve 10 bin küçükbas olmak üzere toplam 13 bin 500 hayvan kapasitesine sahip tesiste ayrica depolama, ahir ve karantina merkezi, sosyal tesisler, araç otoparki ve TIR parklari ile misafirlerine Kurban Bayrami süresince hizmet verecek.
Kaynak: İHA