Çocuklar Çöken Duvarin Altinda Kaldi Açiklamasi 2 Ölü, 3 Yarali

Gaziantep’in Araban ilçesinde firtina nedeniyle insaat halindeki tek katli binanin duvari çöktü. Çöken duvarin altinda kalan 5 çocuktan 2’si hayatini kaybederken 3 çocuk yaralandi.

Çocuklar Çöken Duvarin Altinda Kaldi Açiklamasi 2 Ölü, 3 Yarali
Olay, Araban ilçesine bagli Hisar Mahallesi’nde saat 19.00 siralarinda yasandi. Edinilen bilgilere göre, insaat halindeki üstü açik tek katli binanin duvari firtinadan dolayi çöktü. O sirada duvarin önünde olan 5 çocuk duvarin yikintisinin altinda kaldi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida saglik, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Ekipler çevredeki vatandaslarin yardimiyla göçük altinda kalan Haci Ali Günseli, (7), Mustafa Tiren (5), Vakkas Çaliskan (11), Seydi Çelik (14) ve Muhammed Mustafa Günseli’yi (11) yikintilarin arasindan çikardi.

Hastanede can verdiler

Acil saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan 5 yarali çocuk, ambulansla Araban Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Hastanede tedavi altina alinan Haci Ali Günseli, (7) ve Mustafa Tiren (5) doktorlarin tüm müdahalelerine ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Durumunun agirlasmasi üzerine yarali çocuk Vakkas Çaliskan, Gaziantep Üniversitesi Sahinbey Arastirma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayin ardindan Hisar Mahallesi’ne giden Araban Belediye Baskani Hasan Dogru ile Araban Kaymakami Ömer Sevgili ise vatandaslardan bilgi aldi. Mahalledeki incelemelerin ardindan Araban Devlet Hastanesine geçen Baskan Dogru ile Kaymakam Sevgili, çocuklari vefat eden ve yaralanan ailelerle ilgilenerek geçmis olsun dileginde bulundu.

Vali sosyal medyadan uyardi

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla vatandaslari uyardi. Siddetli toz firtinasinin kent genelinde devam ettigini aktaran Vali Gül, "Araban ilçemizde vefat eden iki çocugumuza Allah’tan rahmet, yarali iki çocugumuza acil sifalar diliyorum. Üzücü olaylarin olmamasi için lütfen zorunlu olmadikça disari çikmayin” dedi.

Kaynak: İHA