Aydin'da Firtina Kabusu, Büyüksehir Ekipleri Bu Defa Firtina Ile Yaristi

Aydin’da bugün aksam saatlerinde baslayan ve yaklasik yarim saat devam eden firtina il genelinde etkili oldu. Kuyucak’tan Didim’e kadar yer yer etkili olan firtina ve sagnak yagis hayati olumsuz etkilerken Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne bagli ekipler 17 ilçe ve yaklasik 500 mahalleyi kapsayan 8 bin 116 kilometrekare alana sahip Aydin’da adeta firtina ile yaristi. Bir çok noktada etkili olan firtina dolayisiyla yasanan olumsuzluklar kisa sürede giderilerek sehirde hayat normale döndü.

Aydin'da Firtina Kabusu, Büyüksehir Ekipleri Bu Defa Firtina Ile Yaristi
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün erken uyarisi ile önceden hazir bekleyen ekipler firtina ile birlikte konuslu olduklari bölgelerden ihbar gelen alanlara akin ettiler. Firtina ile devrilen agaçlardan dolayi pek çok noktada yollar ulasima kapanirken, bazi özel ve remi binalarin bahçelerinde agaç devrilmelerine bagli olumsuzluklar yasandi. Buharkent’ten Didim’e kadar kapsayan alanda önceden konuslandirilan ekiplerin adeta firtina ile yarisi takdir topladi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Itfaiye Dairesi Baskanligi, Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü, Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi’na bagli ekipler özellikle firtinanin etkili oldugu Efeler, Nazilli, Germencik ve Söke ve çevresinde zamanla yarisarak firtinanin izlerini kisa sürede silmeyi basardilar.
Kaynak: İHA