Evlilige Ilk Adim Tektas Pirlantalarin Fiyati Katlandi

Dügün sezonunun gelmesiyle tektas pirlanta yüzüklere talep artti. Tektas yüzüklerin fiyatlarinda geçen seneye göre yaklasik 2 kat artis görülüyor.

Evlilige Ilk Adim Tektas Pirlantalarin Fiyati Katlandi


Havalar isindi, dügün sezonu basladi.

Evlilik teklif edecekleri tektas pirlanta telasi sardi. Tektas pirlanta yüzük fiyatlari geçen seneye göre yüzde 100’e yakin artti. Geçen sene 2 bin 500 - 3 bin lira civarinda satilan 0,18 karatlik tektas yüzüklerin fiyati bu sene 5 bin lirayi asti. Pirlanta fiyatlarindaki artis evlenme teklif edecekleri kara kara düsündürüyor. Pirlanta satan esnaf ise fiyatlarda artis oldugu için baget kesim olarak bilinen düsük ayarli yüzüklere de yönelme oldugunu söylüyor.

Baget yüzükler revaçta

Dügün sezonunun gelmesiyle birlikte tektaslar yüzüklere talebin arttigini söyleyen Can Dilli, ’’Pandemi döneminin ardindan dügün sezonunun gelmesiyle birlikte tektas yüzüklere talep artti. Bu talebin yaninda tektas yüzüklerin fiyati da artti. Geçen sene 2 bin 500 lira olan 0,18 karatlik yüzüklerin fiyati bu sene 5 bin lirayi asti. Ortalama olarak ise 0,30 ve 0,40 karatlik yüzükler talep görüyor. Fiyatlarin artmasindan dolayi baget kesim dedigimiz düsük ayarli pirlanta yüzüklere de yönelme oldu. Evlilik teklifi genel olarak tektas pirlanta yüzüklerle yapiliyor ama son dönemde baget kesim yüzükleri de evlilik teklifi için alanlar oldu. Baget kesim yüzükler düsük karatli ve kesimi farkli oldugu için tektas pirlantaya göre daha düsük fiyatlardan satiliyor. Pirlantalarin fiyati rengine, büyüklügüne ve kesimine göre degisiyor’’ dedi.



Sertifikali pirlantalar tercih edilmeli

Pirlanta yüzük alacaklara tavsiyelerde de bulunan Dilli, ’’Pirlanta yüzük alacaklar bilindik kuyumculardan alisveris yapmali. Pirlantalarin kimligi diyebilecegimiz sertifikalari var. Uluslararasi geçerliligi olan sertifikali pirlanta yüzükler tercih edilmeli’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA