5 Evi Soyan Kadin Hirsiz Tabletten Yapilan Tespit Sonucu Çatidan Çatiya Kaçarken Yakalandi

Bursa’da 5 evi soyan ve 21 ayri suçtan kaydi bulunan kadin hirsiz 30 iPhone, 1 tablet, bir poset altin, çalinti oldugu tespit edilen para, musluk basi ve pelus ayicikla çatidan çatiya süren kovalamaca sonucu polis ekipleri tarafindan yakalandi. Ayrica kadin hirsizin saklandigi çati kati, çaldigi tabletin konumundan bulundu. Pisman oldugunu söyleyen kadin, bir arkadasinin da yaninda oldugunu ve kaçtigini belirterek sitemde bulundu.

5 Evi Soyan Kadin Hirsiz Tabletten Yapilan Tespit Sonucu Çatidan Çatiya Kaçarken Yakalandi
Olay, dün aksam saat 17.30 siralarinda merkez Yildirim ilçesi Mollaarap Mahallesi üzerinde meydana geldi. Iddiaya göre, ev sahiplerinin disarida oldugu saati tespit eden biri kadin iki hirsiz bir evin balkon camini kirarak içeri girdi. Ilk olarak girdikleri evde telefon, tablet ve degerli esyalari çalan hirsizlar hemen bitisikteki evde karinlarini doyurdu. Burada dinlenen hirsizlar daha sonra bitisik düzende bulunan 3 eve daha girerek burada, altin, para, degerli esyalar ve telefonlari alip kaçmaya çalistigi sirada mahalle sakinleri tarafindan fark edildi. O sirada yan binada baska bir konuda ihbari degerlendiren polis ekiplerinin de olaya müdahale etmesi sonucu evlerin çatisinda kovalamaca yasandi. Hirsizlardan erkek olani kaçarken, kadin hirsiz bir evin bahçe bosluguna atlayarak saklanmaya çalisti. Çalinti olan tabletten konumu tespit edilen hirsiz daha sonra polis ekipleri tarafindan abluka altina alinan evlerden birinin çati katinda saklandigi sirada ekipler tarafindan etkisiz hale getirilerek gözaltina alindi. Kadinin üzerinde ve sirtindaki çantada yapilan aramada ise, 30 adet iPhone telefon, 1 adet tablet, bir poset altin, bir miktar çalinti oldugu tespit edilen para, iki adet musluk basi ve pelus ayicik bulundu. Çalinti mallar sahiplerine teslim edilirken süpheli kadinin yapilan kimlik sorgusunda daha önceden 21 suçtan kaydi oldugu ögrenilen 31 yasindaki Hülya K. oldugu tespit edildi. Ifadesi alinmak üzere karakola götürülen Hülya K. daha sonra adliyeye sevk edildi. Polis ekipleri esgalini belirledikleri kaçan diger hirsizi yakalamak için çalisma baslatti.

Polis otosuna bindirilirken gazetecilerin neden yaptin ? sorusuna ise, Pisman oldugunu ve bir arkadasinin da yaninda oldugunu ve kaçtigini belirterek sitemde bulundu.
Kaynak: İHA