Van'da Kadin Sanatçilardan Resim Sergisi

Van’da bir araya gelen 65 kadin sanatçi resim sergisi açti.

Van'da Kadin Sanatçilardan Resim Sergisi
Van Valiligi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, 65 Vanli kadin sanatçiya ait 150 resim sergilendi. Serginin açilisinda konusan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci, kadinlarin sanatsal faaliyetlerdeki üretkenliklerini her zaman takdir ettiklerini belirterek, “Türkiye’nin geleceginde onlarin önemli rolü olduguna inanan bir il valisi olarak kadinlarimiza sunu ifade etmek istiyorum. Her zaman yaninizdayim, her zaman en büyük destekçinizim. Kadinin gücü, Türkiye’nin gücü demek, kadinin gücü Van’in gücü demek. Kadinin aklindan, zekasindan yararlanan toplumlar her zaman ilerler, gelisir, yükselir ve yücelir. Sehrimizin imarinda, insasinda Vanli hemserilerimizin huzur, refah, esenliklerinin saglanmasinda Vanli kadinlarin çok büyük rolü var. Evet, ilin valisi olarak kadinlarimizin her zaman yanindayim. Onlarin ürettiklerinin ve yaptiklarinin farkindayim. Kendileri Van’imiz için, Türkiye’miz için hepsi birer deger” dedi.

Serginin düzenlenmesine öncülük eden Doç. Dr. Seyhan Mercan Kalayci ise 65 kadin sanatçidan olusan, yaklasik 150 eserin yer verildigi ’kadin ve sanat’ adli karma serginin Van’da ilk sanatsal faaliyetlerden birisi oldugunu vurgulayarak, “Serginin kadin sanatçilardan olusmasinin pek çok nedeni bulunmaktadir. Van’in dogal ve tarihi güzelliklerinin yansitilmasinin yani sira kültürel ve sanatsal faaliyetlerin kadin sanatçilarimizin eserleriyle ilimize ve bölgemize katki saglayacagi inancindayiz. Maalesef ilimizde yapilan sanatsal faaliyetlerde kadin sanatçilarin katiliminin az olmasi dikkat çeken unsurlardan biridir. Bu düsünceye neden olan pek çok faktör bulunmaktadir. Sanatsal faaliyetlerde kadin istirakini artirmak için bu sergi önem arz etmektedir. Açacagimiz sergimiz de de görülecegi gibi kadin sanatçilar basarili eserler üretmektedirler. Bu serginin ve bundan sonraki pek çok yapilacak sanatsal faaliyetlerin kadin sanatçilari hak ettigi yerlere ulastiracagi kanaatindeyiz. Farkli üslup ve tekniklerinde oldugu bu sergi de sanat egitimi alan sanatçi kadinlarimiz oldugu gibi sanata gönül veren sanatçi kadinlarimizda bulunmaktadir. Sergimizin katilimci sayisi Van ilinin plakasi olan 65 sayisi ile sinirlandirilarak olusturulmustur. Sanatsal üretimde kadin sanatçilara ön ayak olmanin yani sira topluma faydali islerde örnek olacak sanatçi ve sanat egitimcisi yetistirmek; ayrica kadinin sanat dünyasindaki statüsünü artirmak bu serginin temel amaçlaridir” ifadelerini kullandi.

Sergide yer almanin gururunu yasadiklarini belirten kadin sanatçilar ise içindeki duygularini resmettiklerini söylediler.
Kaynak: İHA