Van'da 230 Çocuga Sensörlü Glikoz Ölçüm Cihazi

Van Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi, diyabet hastasi 230 çocuga sensörlü glikoz ölçüm cihazi desteginde bulundu.

Van'da 230 Çocuga Sensörlü Glikoz Ölçüm Cihazi
Cihazin tanitim konusmasinin ardindan kürsüye çikan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci, diyabetin daha iyi yönetilmesi gerektigini ifade ederek, “Çocuklarimizin daha saglikli olmasi gerekir dedik ve bu projeyi baslattik. Bunu Valilik ve Büyüksehir Belediyesinin kaynaklarini üreterek yaptik. Belediyenin ürettigi kaynak, milletin kaynagidir. Dolayisiyla milletin kaynaklarini milletin çocuklarina, Türkiye’nin gelecegine harcamis oluyoruz. Bundan da büyük mutluluk duydugumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Milletin isini kolaylastirmak için çaba gösterdiklerini belirten Balci, “Çocuklarimizin kullandigi bu igneler sadece onlarin parmaklarini degil yüreklerimizi de deliyor. Isimiz milletin isini ve hayatini kolaylastirmak. 230 çocugumuzun, annelerin hayatini kolaylastirdik. Belki problemi tamamen çözemeyiz ama hayati ve yasami kolaylastirma anlaminda büyük bir mesafe kaydettigimizi düsünüyorum. Biz çocuklarimizi çok önemsiyoruz. Van’in çocuklarini Van’in gelecegi olarak görüyoruz. Van’in annelerinin derdini dert ediniyoruz. Allah’a sükür devletimiz, milletimiz güçlü. Devletin ve milletin imkanlari bu ve buna benzer problemleri çözmeye yetecektir" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan kurulan stantlarda ailelere sensörlü glikoz ölçüm cihazi teslim edildi.

Edremit Uygulama Otelinde düzenlenen programa Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, vali yardimcilari, Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Gevas Belediye Baskani Murat Sezer, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA