Sahte Alkol Operasyonunda 6 Tutuklama

Izmir merkezli 4 ilde gerçeklesen sahte alkol operasyonunda adliyeye sevk edilen 8 süphelinden 6’si tutuklanirken 2 süpheli de adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Sahte Alkol Operasyonunda 6 Tutuklama


Izmir Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, sahte etil alkol kaçakçiligina yönelik, tüketilmesi halinde insan sagligina çok ciddi zararlari olan, merdiven alti diye tabir edilen yerlerde üretilerek depolanan ve vatandaslarin içki yapiminda kullanmalari için satisa sunan süphelileri yakalamaya yönelik çalisma yürüttü. Uzun süren teknik ve fiziki takibin ardindan, Aydin’da kolonya üretimi yapan ve kimya firmasi adi altinda çalisan is yerinin, sanayi amaçli etil alkolün sagliksiz yöntemlerle, alkollü içki yapilmasi için damitarak yüklü miktarlarda piyasaya Izmir, Manisa, Aydin ve Denizli’de piyasaya sürüldügü tespit edildi.

ÇOK SAYIDA ADRESE ES ZAMANLI OPERASYON

Çalismalar dahilinde süphelilere yönelik adresleri tespit eden polis ekipleri, 14 Haziran günü dügmeye basti ve Izmir’in Seferihisar, Menemen, Karabaglar, Buca, Konak, Çigli, Karsiyaka ve Bornova ilçeleri ile Aydin, Denizli ve Manisa illerinde, 1 imalathane, 3 is yeri, 4 depo, 10 ikamet ve 10 araca es zamanli operasyon düzenledi.



29 TON SAHTE ETIL ALKOL ELE GEÇIRILDI

Operasyon çerçevesinde adreslerde yapilan aramalarda, 29 ton sahte etil alkol, 4 bin 69 adet taklit etiket, 1 adet etil alkol aritma kazani, 526 adet 5 litrelik etil alkol bidonu, bin 570 adet kapak ve koli, 244 adet içki aromasi, 16 litre açik sahte içki ve 4 adet bos içki sisesi ele geçirildi.

6 TUTUKLAMA

Operasyonda polis ekipleri tarafindan olayla ilgili olduklari belirlenen 24 hakkinda adli islem baslatildi. Adliyeye sevk edilen 8 süpheliden H.D., S.Ü., E.Y., Ö.A., C.Y. ve S.K. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, E.D., O.T. adli 2 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

(Ali Ihsan Çiftçi - IHA)
Kaynak: İHA