Ordu Üniversitesi'nde Çifte Mezuniyet Töreni

Ordu’nun Ünye ilçesinde Ordu Üniversitesi Ünye Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ile Ünye Meslek Yüksekokulu 2021-2022 yili mezuniyet töreni gerçeklestirildi.

Ordu Üniversitesi'nde Çifte Mezuniyet Töreni
Ünye Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni, ögrencilerin geçisi ile basladi.

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasi sonrasi Ünye Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögretim Üyesi Dr. Ismail Kaban, Ünye Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gürol Özcüre birer konusma yaparak, ögrencilere bundan sonraki hayatlarinda basarilar diledi.

Mezun olan gençlerin yeni bir hayata yeni atilacagini ifade eden Ünye Kaymakami Ayhan Isik, “Üniversitemiz yarinlarimizin teminati sevgili gençlerimizi milli ve manevi degerlerine bagli gelecege güvenle bakan aldiklari bayragi hizmet yarisinda daha ileriye tasiyacak bir anlayisla yetistirdi. Siz kiymetli aileleri çocuklarimizin, gençlerimizin iyi bir istikbal için hiçbir fedakarliktan çekinmediniz. Inaniyorum ki gençlerimiz bu fedakarligin farkinda olarak memleketine olan sevdasinin farkinda Türkiye Cumhuriyeti’ne en güzel hizmetleri verme görev anlayisinin tam basindadir. Sizler hepiniz yavas yavas hayata atilacaksiniz. Basarili olmak için mutlaka inanarak çalismak gayretinde olmalisiniz” seklinde konustu.



“Hayatta hep idealleriniz olsun”

Mezun olan ögrencilere hitap ederek hayatlarinda hep ideallerinin olmasi gerektigini söyleyen Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan ise, “Türkiye’de egitim ve ögretimin önemli bir asamasi olan üniversiteden mezun olma asamasina geldiniz. Güzel bir is basararak bundan sonra daha basarili olacaginiza ben yürekten inaniyorum. Bu güne gelirken sizlerden emeklerini esirgemeyen annenizi ve babanizi cani gönülden tebrik ediyorum. Hayatta hep idealleriniz olsun. Bundan sonra is bitmiyor, hikâye, gelecegimizi ve hayallerimizi yazmaya süratle devam edecegiz. Sizler burada almis oldugunuz egitim, kültür, bilgi, donanim ve tecrübeyi bundan sonraki yasaminizda hayata geçireceksiniz” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan Ünye Meslek Yüksekokulu Birincisi Mimari Restorasyon Programi Ögrencisi Serpil Dalmis ile Ünye Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ögrencisi Hasim Kisla birer konusma yaparak emegi geçen ailesine, arkadaslarina ve hocalarina tesekkür etti. Okullarinda ilk üçe girerek derece yapan ögrencilere plaket verilirken, mezuniyet kep atma töreniyle sona erdi.

Törene ayrica, Ünye Cumhuriyet Bassavcisi Mesut Bektas, Ünye Belediye Baskan Vekili Orhan Gürel, Ünye Ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk, Ak Parti Ünye Ilçe Baskani Kenan Selim Argan, AK Parti Ünye Kadin Kollari Baskani Nese Akgül Tiyaloglu, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve aileler katildi.

Kaynak: İHA