Hemsirelik Fakültesi Ögrencileri Ant Içerek Mezun Oldu

Akdeniz Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi ögrencileri hemsirelik andini okuyarak meslege ilk adimi atarken, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Saglik ordusuna nitelikli hemsireler kazandirmaktan dolayi büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Hemsirelik Fakültesi Ögrencileri Ant Içerek Mezun Oldu
Akdeniz Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi ögrencileri, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’in katildigi törende hemsirelik andini okuyarak meslege ilk adimi atti.

Törende konusan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Ülkemizde kurulan dördüncü Hemsirelik Fakültesi olma ayricaligi tasiyan Akdeniz Üniversitesi Hemsirelik Fakültemizden, saglik ordusuna nitelikli hemsireler kazandirmaktan dolayi büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bir hekim meslektasiniz olarak çok güzel bir meslege adim attiginizi bilmenizi isterim. Saglik bakim hizmetleri, disiplinler arasi bir ekip çalismasi gerektirir. Her bir saglik çalisaninin isleyen bir mekanizmanin dislileri oldugu bu sistemin bel kemigi, siz hemsirelerimizsiniz. Her seyden önce bu mekanizmanin robotlasmamasi, insani yönünü korumasi için siz sevgili hemsirelerimize çok büyük bir rol düsüyor. Bunun için hastanizin tedavi planini hazirlarken, bakim ve tedavisini uygularken empati kurmayi, nezaketi, sefkati asla birakmamalisiniz” seklinde konustu.



“Diplomanin hakkini insanliga hizmet ederek verin”

Mezun olan ögrencilere “Meslek askinizi asla kaybetmeyin” diyen Rektör Özkan, “Akdeniz Üniversitemizin birbirinden degerli hocalarindan mesleki yeterlilikle ilgili her türlü bilgi ve tecrübeyi kazandiginizdan ve fakültemizin kaliteli egitiminin farkini her zaman hissedeceginizden hiç süphem yok. Aldiginiz bu kaliteli egitim sayesinde dünyanin neresinde olursaniz olun zorlanmadan mesleginizi yerine getireceginize inancim tam. Bu vesileyle sizleri yetistiren tüm hocalarimiza ve ailelerimize tesekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi’nin kaliteli egitiminin farkini her zaman hissedeceklerini ve diplomanin hakkini insanliga en iyi sekilde hizmet ederek ödeyeceklerini söyledi.



Antalya Il Saglik Müdürü Dr. Ismail Basibüyük ögrencilerin mezun olarak çok önemli bir sistemin parçasi olmayi amaçladiklarini söyleyerek dünyada standartlari yakalamaya çalisan degil standartlari olusturan ülkenin saglik ordusunun mensubu olmak için meslege adim attiklarini söyledi.



Mezun olan hemsireleri tebrik eden Hemsirelik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zeynep Özer ise mezun olduktan sonraki meslek hayatlarinda hemsirelerin hastalara verecekleri bakim hizmetinde Akdeniz Üniversitesi’nden mezun olmanin ayricaligini hissetmelerini ve hissettirmelerini istedi. Dekan Özer, hemsirelerin yetismesinde emegi olan ögretim üyelerine ve ögrenci ailelerine tesekkür etti.

“Akdenizli olmak bir ayricaliktir”

Arkadaslari adina konusan okul birincisi Beste Ünal pandemi nedeniyle zorlu bir egitim ögretim dönemi geçirdiklerini belirterek, “Akdenizli olmanin biz ögrenciler için bir ayricalik oldugunu belirtmek isterim. Hemsirelik Fakültesi’ne kaydoldugumda hemsireligi en dogru sekilde yapip yapamayacagim konusunda endiselerim vardi. Ama bugün karsinizda bu kadar çok verilmis emek sonrasi alaninda bilgili ve bu bilgiyi sahada bireylere aktarmaya hazir olan Hemsire Beste olarak bulunmaktayim” diye konustu.

Konusmalarin ardindan birinci Beste Ünal, ikinci Esma Pehlivan, üçüncü Beyza Sagban’a çiçek takdim edildi. Mezun hemsirelerin egitim ögretim hayatlari boyunca yasadiklari özel anlarin fotograflarindan olusan slayt gösterisi ile devam etti.

Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Il Saglik Müdürü Dr. Ismail Basibüyük, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Ayse Gülbin Arici ve Prof. Dr. Cengiz Toker, Hemsirelik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zeynep Özer, Kumluca Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selma Öncel, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Bashekim Yardimcisi Prof. Dr. Özge Turhan, Genel Sekreter Ali Evren Imre, Türk Hemsireler Dernegi Antalya Sube Baskani Sükran Çiloglu, ögretim üyeleri, ögrenciler ve velileri katildi.

Tören mezun hemsirelerin geleneksel kep atma töreniyle son buldu.
Kaynak: İHA