Ehliyetsiz Görevli Yikamak Için Aldigi IETT Otobüsüyle Sokaga Daldi Açiklamasi Bir Otomobil Hurdaya Döndü

Sancaktepe’de Özel Halk Otobüsü garajinda park halinde bulunan bir IETT otobüsünü yikamak için alan ehliyetsiz yikama personeli, otobüsün kontrolünü kaybederek sokaga daldi. Sokaga dalan IETT otobüsü, bir otomobili hurdaya çevirirken otobüsü süren yikama personeli yaralanarak hastaneye kaldirildi.

Ehliyetsiz Görevli Yikamak Için Aldigi IETT Otobüsüyle Sokaga Daldi Açiklamasi Bir Otomobil Hurdaya Döndü


Kaza, Sancaktepe Atatürk Mahallesi Havza Sokakta gece 01.00 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sancaktepe’de, Özel Halk Otobüsü garajinda bulunan IETT otobüslerini yikamakla görevli yikama personeli, yikamak için sürücü koltuguna oturdugu IETT otobüsü ile kaza yapti. Ehliyeti olmadigi belirtilen yikama görevlisi Mehmet Gündüz, garaj içerisinde kullandigi otobüsün kontrolünü kaybederek, garajda park halinde bulunan bir IETT otobüsüne çarpti, otobüse çarpan Gündüz, panikleyerek gaza basti. Otobüs, garajin etrafinda bulunan çitleri yikarak bir sokaga daldi. Sürücüsünün kontrolünden çikan otobüs, sokakta park halinde bulunan bir otomobili, ev ile otobüs arasina sikistirarak hurdaya çevirdi.

Kazada IETT otobüsünü süren yikamaci, otobüs içerisinde yaralandi. Garaj içerisinde bulunan personellerin durumu 112 acil çagri merkezine bildirmesiyle olay yerine saglik, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri sokak üzerinde çevre emniyeti alirken, itfaiye ekipleri yaraliyi bulundugu yerden çikararak saglik ekiplerine teslim etti. Ilk müdahalesi olay yerinde yapilan yarali bölgedeki hastaneye kaldirildi.

(Emre Sertdemir-IHA)
Kaynak: İHA