Çevreye Duyarli Miniklerin Ellerini Öptü

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafindan baslatilan kampanya ile ilçede en fazla geri dönüstürülebilir atik toplayan okullara ödülleri Karaköprü Belediye Baskani Metin Baydilli tarafindan verildi. Baskan Baydilli, programda çevre dostu minik ögrencilerin ellerini öptü.

Çevreye Duyarli Miniklerin Ellerini Öptü
Karaköprü Belediyesi ‘Sifir Atik ve Geri Dönüsüm’ projesi çerçevesinde çevreyi korumaya dikkat çeken etkinliklerini sürdürüyor. Çevre Koruma Birimi tarafindan baslatilan ‘En Çevreci Okul Benim” kampanyasi ile ilçedeki okullar arasinda yapilan yarismada en fazla geri dönüstürülebilir atik toplayan okullar ödüllendirildi. Yarismadan Haci Abdurrahman Özdemir Ortaokulu birinci olurken, okula engelli bir çocuga hediye edilmek üzere tekerlekli sandalye, top seti, atik kutulari ve kitap seti hediye edildi. Yarismada ikinci Mete Has Ilkokulu, üçüncü de Fatma Zehra Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi oldu. Dereceye giren okullara ödüllerini Karaköprü Belediye Baskani Metin Baydilli takdim ederken, yarismaya katilan okullarin tümüne Çevre Dostu Okul Belgesi ve top seti verildi.

Baskan Baydille programda çevreye duyarli minik ögrencilerin ellerini de öptü.

Programda bir konusma yapan Karaköprü Belediye Baskani Metin Baydilli, çevrenin korunmasinin bugünün ve gelecegi kurtarmak adina önemli olduguna deginerek bu tür etkinliklerle çevre koruma farkindaligi olusturmaya çalistiklarini dile getirerek, “Çevre koruma ile ilgili yaptigimiz etkinlikler, projeler var ancak bunu sadece kurumlarin yapmasiyla saglayamayiz. Bireysel olarak herkesin dogayi korumasi, güzellestirmesi gerekir. Okullarimizla gerçeklestirdigimiz yarisma da çevre duyarliligini çocuklarimiza asilama, daha fazla kisiye duyurma amaciyladir. Yoksa burada verecegimiz ödüllerin pek bir önemi yok, burada önemli olan çocuklarimizin burada kazanacagi çevre duyarliligiyla bundan sonra çok daha dikkatli olmasi ve çevreyi, hayvanlari, agaçlari korumaya yönelik hareket etmesidir. Bizim gelecegimiz olan çocuklarimiza güzellikleri ögretmeliyiz ki onlar da gelecege güzel bir dünya biraksinlar. Tüm çocuklarimizdan ricam evinizde, okulunuzda veya köyünüzde kendi diktiginiz suladiginiz bir agaciniz olsun. Çevrenizi temiz tutun, koruyun ve buna uymayanlari güzellikle uyarip anlatin. Biz kamu kurumlari olarak bu anlamda elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz ve daha fazlasini yapmak için ugrasiyoruz. Bu anlamda yarismamiza katilan, çevreyi temiz tutan tüm okullarimiza, ögrencilerimize ve programlarimizda yanimizda olan sivil toplum kuruluslarimiza içtenlikle tesekkür ediyorum” diye konustu.

Programda sokak hayvanlarina ve kuslara her gün bayat ekmekleri yem olarak veren Karaköprü Belediyesi personeli Seyho Saraçoglu, örnek davranisi nedeniyle Baskan Baydilli tarafindan plaketle ödüllendirildi.

Baskan Baydilli programda önceki hafta düzenlenen çevre haftasi etkinligine destek veren sivil toplum kuruluslarina da tesekkür etmek amaciyla plaket takdim etti.
Kaynak: İHA