Baskan Özcan Yetkilileri Nazilli'ye Davet Etti

Aydin’in Nazilli ilçesinde yaklasik 1 haftadir süren asiri yagislarin getirdigi rüsubat nedeniyle Devlet Karayolu üzerinde yer alan mazgallarda tikanma yasandigini belirten Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, ASKI ile Nazilli Belediyesi’nin gerçeklestirdigi temizlik çalismalarini yerinde inceledi. Baskan Özcan, yetkililere seslenerek, “Herkes görevini layikiyla yerine getirsin’ dedi.

Baskan Özcan Yetkilileri Nazilli'ye Davet Etti
Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, asiri yagislar nedeniyle olusan tahribati önlemek için gece gündüz demeden sahada çalisan personelini yalniz birakmiyor. Vatandasin magdur olmamasi ve tekrarlayan yagislarin can kaybina sebebiyet vermemesi için tüm birimleri ile sahada olan Nazilli Belediyesi, ASKI ekipleri ile birlikte Devlet Karayolu üzerinde temizlik çalismalarina basladi.

Internet saglayicilarin çalismalari esnasinda kanalizasyon hatti ile yagmurlama sebekesinde tahribat olustugunu ve bu nedenle taskinlarin yasandigini belirten Baskan Özcan, “Öncelikle Nazili’mize geçmis olsun. Bir ayda beklenen yagisin bir saatte yasandigi bir dönemdeyiz. Biz Özlem Baskanimizla ve ASKI ile görüstük. Bir kanalizasyon hattinin üstünde de yagmurlama sebekesinin oldugunu görüyoruz. Ancak bunu bölen internet saglayicilarinin yapilan kazida kanalizasyon hattini deldigi ve yagmurlama sebekesine de zarar verdigi, daha sonrasinda da çökmeye sebebiyet vererek taskinlarin meydana geldigi tespit edildi. Bugün de siddetli bir yagis bekliyoruz. Vatandaslarimiza dikkatli olmalari hususunda gerekli uyarilari yaptik. Bölgedeki tasmanin sebebi tespit edildi. Sorumluluk sahamiz içerisinde karayollarinda da mazgal temizlikleri devam ediyor. Sikayetlerin hepsi bir anda meydana geldigi için her yere ayni anda yetismeye çalisiyoruz. Yukaridan dereler geliyor, zarar gören altyapilar nedeniyle maalesef islemez hale gelmis. Bu sorunlarin giderilmesi için hep birlikte çalismaya devam ediyoruz” dedi.

Göreve geldikleri ilk günden bu yana afetlere hazirlik noktasinda ciddi bir çalisma yaptiklarini kaydeden Baskan Özcan, “Meteorolojiden herhangi bir uyari geldiginde tüm birimlerimizle sahada hazir halde bulunuyoruz. Is makinalarimizi sürekli sorun teskil eden noktalarda konuslandiriyoruz. Nazilli Belediyesi büyük bir belediyedir. ASKI ile birlikte tüm bu sorunlarin üstesinden gelecektir” diye konustu.

Devlet Karayollari Müdürlügünün sorumluluk sahasi içerisindeki mazgal kapaklarinin degistirilerek temizliklerinin yapilmasi gerektigini dile getiren Baskan Özcan, “Ilgili kurumlar lütfen Nazilli’yi göz ardi etmesinler. Burada vergisini veren, askerligini yapan vatandaslar var. Buralarin da yenilenmesini ve temizlenmesini istiyoruz. Temiz bir çevrede saglikli bir sekilde yasamak Nazilli’deki vatandaslarimizin da hakki” diye konustu.

DSI’nin geçtigimiz günlerde yaptigi yazili açiklamaya yanit veren Özcan, “Bizler devamli sahadayiz. Sahada yasanan sorunlari, neresinin yol, neresinin dere oldugunu çok iyi biliyoruz. Egriboyun üzerinden gelen dere DSI’nin kayitlarinda da Köydel Deresi olarak geçiyor. Yildiztepe ile Pinarbasi ile Kurudere ile hiç alakasi yok. Aradan Dereköy Çayi geçiyor. Lokasyon olarak birbirinden çok farkli. Arada kilometrelerde mesafe var. Ben kendilerini yagmurlu bir günde Nazilli’ye davet ediyorum. O dereler nasil tasip sehri basiyor yerinde görsünler” ifadelerini kullanarak yetkilileri Nazilli’ye davet etti.
Kaynak: İHA