Basak Cengiz Mimarlik Fakültesi Yeni Ismiyle Ilk Mezunlarini Verdi

Istanbul’da samuray kiliciyla öldürüldükten sonra adinin yasatildigi Karabük Üniversitesi Basak Cengiz Mimarlik Fakültesi yeni ismiyle ilk mezunlarini verdi.

Basak Cengiz Mimarlik Fakültesi Yeni Ismiyle Ilk Mezunlarini Verdi
Karabük Üniversitesinin 2021 - 2022 Akademik Yili Mezuniyet Töreni Ay Yildizli Stadyumda yogun katilimla gerçeklestirildi.

Törene Vali Fuat Gürel, Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Çad Yüksek Ögrenim Bilimsel Arastirma ve Yenilikler Bakani Dr. Ali Weidou, Çad N’Djamena Üniversite Baskani Prof. Dr. Mahamat Salah Daoussa, Türkmanistan Büyükelçisi Isankuli Amanliyev protokol üyeleri, rektör yardimcilari, fakülte dekanlari, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel, ögrenciler ve aileleri ile çok sayida davetli katildi.

Protokol üyeleri ile mezun ögrencilerin birlikte gerçeklestirdigi kortej yürüyüsü ile baslayan mezuniyet töreni protokol konusmalari ile devam etti.

"Basak Cengiz Mimarlik Fakültesi ilk mezunlarini verdi”

Istanbul’da Can Göktug Boz (27) tarafindan samuray kiliciyla öldürülen Basak Cengiz’in adinin verildigi Karabük Üniversitesi Basak Cengiz Mimarlik Fakültesi yeni ismiyle ilk mezunlarini verdi.

Mezun olan ögrenciler, bir daha böyle bir vahsetin yasanmamasi için temennilerde bulunarak, Basak Cengiz’in adinin verildigi fakülteden mezun olduklari için gururlu ve mutlu olduklarini ifade ettiler.

Törende konusan Karabük Valisi Fuat Gürel, KBÜ’nün çok kisa sürede ülkenin ve dünyanin önemli üniversitelerinden biri haline geldigini belirterek, 12 bine yakin yabanci ögrenciyi bünyesinde barindiran KBÜ’nün ülkenin en fazla yabanci ögrenciyi bünyesinde barindiran üniversitelerden bir tanesi oldugunu ifade etti.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ise pandeminin ardindan mezun olan ögrencilerin sevincine ortak olmayi özlediklerini kaydederek sunlari söyledi: “Anne, babalarin, büyüklerin gurur gözyaslarini, hocalarimizin ögrencilerinin yaninda gururla yürümelerini, sinif arkadaslarinin birbirlerine sarilarak vedalasmalarini, mezun ögrencilerin hep birlikte havaya kep firlatmalarini özlemistik.”

29 Mayis 2007 yilinda kurulan Karabük Üniversitesi’nin gelecegin mesleklerine uygun kaliteli egitim misyonu ve uluslararasilasmada lider üniversite olma yolu vizyonuyla çalismalarini hiz kesmeden sürdürdügünü aktaran Polat, “Donanimli, özverili, gayretli, is dünyasinin ihtiyaç duydugu bilgi ve yeteneklere sahip, degerlerine bagli bireyler yetistirmek üniversitemizin en temel gayesi olup ögrencilerimizin mezun olduklarinda gurur duyulan bir üniversite olmak için tüm gücümüzle çalismalarimiza devam ediyoruz. 7 Kitadan 12 bini askin uluslararasi ögrenciyle, Türkiye’de birinci siradayiz. Uluslararasi basarilarimizin yaninda Türkiye’de de üniversite - sanayi is birligine örnek çalismalar yapan, yesil ve akilli kampüs ile ögrencilerimize imkanlar sunan, teknoloji yarismalarina her sene çokça ögrencisi katilan ve mezunu en hizli is bulan üniversiteler arasinda olmaya devam ediyoruz. Yabanci dil ögretiminde akredite olan ilk devlet üniversitesi olan Karabük Üniversitesi, kendi elektrik enerjisini üreten yesil kampüs siralamasinda dünyada ilk binde yer aliyor” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan 2021- 2022 Akademik Yili mezunlarinin birincisine ikincisi ve üçüncüsü protokol üyeleri tarafindan diplomalari ve hediyeleri takdim edildi.

Mezuniyet töreni, mezun ögrencilerin yeminlerini ederek keplerini havaya firlatmalari ve havai fisek gösterisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA