Aydin'da 20 Dakikalik Saganak Yetti, Yollar Kapandi, Sokaklar Göle Döndü

Aydin’in Kösk ilçesinde aksam saatlerinde etkili olan ve yaklasik 20 dakika süren saganak yagmur, sokaklari göle çevirdi, yollar kapandi.

Aydin'da 20 Dakikalik Saganak Yetti, Yollar Kapandi, Sokaklar Göle Döndü


Aydin’in birçok mahallesinde etkili olan saganak yagis, Kösk ilçesinde de etkili oldu. Aksam saatlerinde baslayan ve yaklasik 20 dakika süren yagmur ortaligi adeta savas alanina çevirirken, Kizilcaköy, Bitler ve Basçayir Mahallelerinde taskinlar meydana geldi. Özellikle Kizilcaköy Mahallesi’nde etkili olan yagislar sonrasinda mahallenin birçok sokagi ve yolunu su basti, sel ile birlikte daglardan gelen büyük kayalar ise Kizilcaköy yolunu ve köprüsünü kapatti. Aniden bastiran yagis sonrasinda bazi araçlarin yolda mahsur kaldigi ögrenilirken, vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye itfaiye, jandarma, saglik ve AFAD ekipleri sevk edildi.

“Baskan Güler harekete geçti”

Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Kösk Belediyesi ekipleri, Kizilcaköy yolunun kapanmasi dolayisiyla bölgeye Karatepe Mahallesi üzerinden kepçe ile yolu açarak ulasmaya çalisiyor. Yasanan durumun ardindan hemen harekete geçen Kösk Belediye Baskani Nuri Güler de ekipler ile birlikte yol açma çalismalarina destek oldu. Kisa sürede Basçayir Mahallesi’ne gelen Baskan Güler, vatandaslar ile birlikte bölgede inceleme çalismalarina baslarken daha sonra Kizilcaköy Mahallesi’ne geçti ve vatandaslar ile görüserek sel basan evleri inceledi.
Kaynak: İHA