Zeytinburnu'nda 'Yöresel Yemek Yarismasi'

Zeytinburnu Belediyesi 23. Merkezefendi Geleneksel Tip Festivali çerçevesinde ‘Yöresel Yemek Yarismasi’ düzenledi. Yarismaya katilan 175 katilimci lezzetleriyle kiyasiya yaristi.

Zeytinburnu'nda 'Yöresel Yemek Yarismasi'
Zeytinburnu Belediyesi 23. Merkezefendi Geleneksel Tip Festivali çerçevesinde ‘Yöresel Yemek Yarismasi’ yapildi. Yarismanin jüri üyeleri arasinda yemek yazarlari Mine Kaydu, Eray Kiliç ve Sükran Kaymak yer aldi. 180 yarismacinin katildigi yarismada jüri üyelerinin ve Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy’un tadimlarinin ardindan Lahana sarma yemegi ile birinci olan Arzu Kuyumcu’a tam altin, mirza yemegi ile ikinci olan Mahtap Fotografi’ye yarim altin, Pekmezli hashasli sini tatlisi ile üçüncü olan Emine Tosun’a ise çeyrek altin ödülü verildi.

Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy günün anisina yarismaya katilan tüm yarismacilara fincan takimi hediye etti.

Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy “Bu aksam 23. Merkezefendi Geleneksel Tip Festivalimizin yine geleneksel Yöresel Yemek Yarismasindayiz. Bu sene de çok yogun bir ilgi var. Iki yillik pandemi arasinin ardindan anlasilan hemserilerimiz hünerli hanimlar özlemisler bu yarismaya katilmayi. 175 yarismaci suanda hazir. Birazdan bir birinden önemli jüri üyelerimiz gezecekler ve birini seçmeye çalisacaklar. Bana sorarsaniz buraya katilanlarin hepsi kazandi. Birazdan dolasip tatmayi düsünüyorum. Bütün katilan hemserilerimize basarilar diliyoruz. Katildiklari için tesekkür ediyoruz. Bizim burada yapmak istedigimiz sey yöresel lezzetlerin yeniden kazanilmasi ögrenilmesi, yayginlastirilmasi. Buna katki veren bütün hemserilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Jüri üyelerinden Eray Kiliç “ilk defa katiliyorum daha önce 30-35 tane yemek yemistik simdi 4 gündür yemek yemiyorum buraya geldik. 175 yemegin yarim çatal yarim çatal tadina bakarak oylarimiz verecegiz. Böyle gastronomik etkinlikler iyi ki var. Buradan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy’a tesekkür etmek istiyorum” dedi.

Diger bir jüri üyesi Sükran Kaymak ise“Muhtesem bir ortam burasi burada emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. 175 çesit yemek tadacagiz bugün. Ve birinci ikinci ve üçüncüleri belirleycegiz. Herkesin emegine saglik muhtesem bir yarisma olacak. Ben de burada oldugum için çok mutluyum” seklinde konustu.

Bir diger Jüri üyesi Mine Kaydu ise “Bu kadar halkin karsisinda bu kadar çok yemegi ilk kez tadacagim. Ben de heyecanliyim insallah adaletli güzel bir yarisma olur. Hak eden kazansin insallah” dedi
Kaynak: İHA