'Ögretmenlerimiz 3600 Ek Gösterge Rakamina Kavustu'

Memur-Sen Kütahya Il Temsilcisi Fatih Köse, Domaniç ilçesini ziyaretinde yaptigi açiklamada, meslek kanunu ile ögretmenlerin 3600 ek gösterge rakamina kavustugunu belirtti.

'Ögretmenlerimiz 3600 Ek Gösterge Rakamina Kavustu'
Domaniç Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Sentürk, Sube Müdürleri Recep Aydin ve Kadir Saygili’yi ziyaret ederek bir süre görüsen Fatih Köse, daha sonra Ilçe Temsilcisi Recep Aydinla birlikte ilçe Milli Egitim Müdürlügü çalisanlarini ziyaret etti.

Meslek kanunu ile ögretmenlerin 3600 ek gösterge rakamina kavustugunu söyleyen Köse, ”Böylece özellikle emekli maasi ve ikramiyesi konusunda on yillardir bekledigimiz ve sözcüsü oldugumuz bir talep hayata geçmis oldu. Toplu sözlesmenin geregi olarak Ek Gösterge düzenlemesi hükümet ve Memur-Sen’in birlikte çalismasiyla sonuçlandi. Bununla da tüm çalisanlarimizin ek göstergesi 600 puan artirildi. Bu güne kadar ek göstergesi olmayan çalisanlarimiza da ek gösterge tanimlandi. Tüm camiamiza hayirli olsun. Ancak ögretmenlerimize yapilan ek gösterge artisinin yansimasiyla memur, hizmetli, sef ve benzeri GIH sinifinda çalisanlarimiza yapilan gösterge artisinin yansimasi ayni olmadi. Memur-Sen olarak tazminat yansitma oranlarinda yapilacak bir düzenlemeyle burada da memnuniyet üretilebilir. Bu konuda kamu çalisanlarinin hakli beklentilerine yönelik çalisanlarimiz devam ediyor. Yaparsa Memur-Sen yapar, Egitim-Bir-Sen yapar. Bizi sendikal mücadelemizde güçlü kilan, öne çikartan dedikodu degil, hizmet üretmektir. Sorunlari kasimak ve mutsuzluk üretmek degil, çözüme ortak olmaktir. Yalanlarin karsisinda, hakkin hakikatin sözcüsü olmaktir. Çalisanlarimizdan beklentimiz, yalanlara itibar etmeyip, hakikatin pesinde kosan, hizmet üretmek için gecesini gündüzüne katan ekibimize destek olmaya devam etmeleridir” diye konustu.

Kaynak: İHA