Cansiz Bedenlerin Arandigi Kuyu 20 Saattir Kaziliyor

Denizli’de kendilerinden 5 gündür haber alinmayan iki gencin bulunmasi için dibi tas ve toprakla doldurularak kapatilmis su kuyusunda is makineleriyle yürütülen çalismalar 20 saattir devam ediyor.

Cansiz Bedenlerin Arandigi Kuyu 20 Saattir Kaziliyor
Acipayam ilçesinde yasayan 19 yasindaki Ismail Yalçin, 9 Haziran aksami annesi Asuman Yalçin’i telefonla arayarak harçlik istedi. 20 lira harçlik alarak babasina ait otomobille evden ayrilan Ismail Yalçin, Serinhisar ilçesinde ikamet eden 17 yasindaki Hasan Akköse ile bulustuktan sonra bir daha geri dönmedi. En son aradiginda kendisine “Arabayi yikiyorum baba” diyen oglundan bir daha haber alamayan baba Adnan Yalçin, jandarma karakoluna giderek kayip basvurusunda bulundu.

Iki arkadasin içerisinde bulundugu ve PTS kayitlarindan Denizli yönüne gidip geri geldigi belirlenen otomobil, Serinhisar ilçesinin Yenice Mahallesi’ndeki ormanlik alanda terk edilmis halde bulundu. Aracin yaninda kan izlerine rastlanilan arma çalismalarinda, iki gencin telefonlari da 200 metre ileride arazide parçalanmis halde bulundu. Kayip iki gencin en son görüstükleri kisi olan Hasan Akköse ve 8 süphelinin gözaltina alindigi sorusturma genisletildi.

Süphelilerin ifadesi dogrultusunda, bu sabahki arama çalismalarina aracin terk edilmis olarak bulundugu bölgeye yaklasik 10 kilometre uzakliktaki Serinhisar ilçesine bagli Cumhuriyet Mahallesi’ndeki su kuyusundan baslandi. Çapraz sorguya alinan 2 süphelinin, cesetlerinin Develikuyusu mevkiindeki su kuyusuna atildigini ifade etmesi üzerine bölgede genis çapli bir arastirma gerçeklestirildi.



Içerisine tas ve toprak atilarak dibi kapatildigi belirlenen su kuyusunda, is makineleriyle kazi çalismasi baslatildi. Su kuyusunda is makineleriyle baslatilan dün sabah saat 08.00 siralarinda baslatilan çalismalar, zaman zaman etkili olan yagisa ragmen 20 saattir devam ediyor. Yaklasik 10 metrelik su kuyusunda Cumhuriyet Savciligi koordinesinde titizlikle yürütülen çalismalara, gece saatlerinde yeni bir is makinesinin daha katildigi, çalismalarin yakin bir zamanda bitirilebilecegi ögrenildi.

Öte yandan, kayip gençlerden Hasan Akköse’nin öldürülmeden saniyeler önce telefonunun arama dügmesine gizlice basip kiz arkadasini aradigi, ayni zamanda akrabasi olan M.A’nin adini söyledigi ve ardindan ise pes ortaya çikti.
Kaynak: İHA