Sel Nedeniyle Akyurt'ta Bir Kisi Elektrik Akimina Kapilarak Hayatini Kaybetti

Ankara’nin Akyurt ilçesinde aksam saatlerinde meydana gelen sel nedeniyle bir kisi is yerinde elektrik akimina kapilarak yasamini yitirdi.

Sel Nedeniyle Akyurt'ta Bir Kisi Elektrik Akimina Kapilarak Hayatini Kaybetti
Ankara’nin Akyurt ilçesinde aksam saatlerinde etkili olan yagmur nedeniyle bazi cadde ve sokaklarda sel sulari etkili oldu. Vatandaslarin evlerini su basarken araçlar ise yollarda kaldi. Akyurt’a gelen Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli yetkililerden bilgi aldi. AFAD, UMKE, AKUT, JAK ve itfaiye ekipleri selde mahsur kalan vatandaslara yardimci olurken, ilçede kriz masasi kuruldu. Ilçede olusturulan kriz masasini Ismail Çatakli koordine ediyor. Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik da sahada bulunan ekipleri yönlendiriyor. Ankara Valisi Vasip Sahin, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas ile Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin de ilçedeki çalismalara destek oluyor.

Bir kisi yasamini yitirdi

Meydana gelen sel nedeniyle Muhammet Sahin (21) is yerinde elektrik akimina kapilarak yasamini yitirdi. Ilçeye elektrik henüz elektrik verilemezken, ekipler trafolardaki çalismalarini sürdürüyor. AFAD, ASKI, UMKE, AKUT, JAK ve itfaiye ekipleri su basan ev ve is yerleri ile caddeleri, sokaklari temizleme çalismalarina devam ediyor. Ayrica AFAD, bölgede devam eden arama kurtarma çalismalarinda AFAD, JAK, PAK, Itfaiye, AKUT, ANDA ve Kahramankazan Arama Kurtarma ekiplerinden toplam 187 personel ve 7 bot görev yaptigini bildirdi.
Kaynak: İHA