Istanbul'da Aile Boyu Uyusturucu Ticareti

Çaglayan’da uyusturucu satisi yapildigi ihbari üzerine Kagithane Mobil Park timi, zula olarak kullanilan metruk bir binaya baskin düzenledi. Baskin anlari kameralara yansirken, yapilan aramalarda çok miktarda satisa hazir esrar maddesi ve tabanca ele geçirildi. Gözaltina alinan 2’si kadin 4 süpheli çikarildiklari mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Istanbul'da Aile Boyu Uyusturucu Ticareti
Çaglayan’da metruk bir binada uyusturucu madde satisi yapildigi ihbarini alan Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Devriye Ekipler Amirligine bagli Mobil Park timi, semtteki metruk bir binada baba ve kizinin uyusturucu madde ticareti yaptigi bilgisine ulasti. Bunun üzerine bina etrafinda bir süre fiziki çalisma yapan polis, binaya çok sayida sahsin girip çiktigini tespit etti. Hazirliklarin tamamlanmasinin ardindan operasyon için dügmeye basan Kagithane Mobil Park timi, sokaga geldiginde bir sahis panikle metruk binaya girdi.

Metruk binada aile boyu uyusturucu ticareti

Hemen içeriye giren polis ekipleri, Hasan K., kizi Arzu Y. (23), dünürü Inci Y. (48) ve uyusturucu maddeyi satmak için almaya gelen Mehmet Y.’yi (32) etkisiz hale getirdi. Sahislarin Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulamasini yapan Kagithane polisi, Arzu Y.’nin “uyusturucu madde kullanmak” suçundan arandigi ortaya çikti. Polis Mehmet Y.’nin üstünde yaptigi aramada uyusturucu madde buldu. Binada yapilan aramalarda ise yaklasik 400 gram esrar, 2 adet hassas tarti, kurusiki tabanca ile uyusturucu madde paketleme kullanilan çok sayida seffaf poset ele geçirdi.

Hepsi de adli kontrolle serbest kaldi

Binada yapilan aramalar kameralara yansirken, aramalarin ardindan 2’si kadin 4 sahis gözaltina alinarak emniyete götürüldü. Emniyette ifadelerinin alinmasinin ardindan “uyusturucu veya uyarici madde imal ve ticareti yapmak” suçundan adli islemleri yapilan 4 süpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikartilan süpheliler adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA