GTO'dan ''Stratejik Sirket Yönetimi Ve Is Zekasi'' Konferansi

Gaziantep Ticaret Odasi (GTO) ve Erkin Sahinöz Akademi is birligiyle, alaninda uzman birbirinden degerli isimlerin katildigi “Stratejik Sirket Yönetimi ve Is Zekâsi Konferansi” düzenlendi.

GTO'dan ''Stratejik Sirket Yönetimi Ve Is Zekasi'' Konferansi
Itibar yönetiminden metaverse gibi pek çok konunun ele alindigi konferansta konusan GTO Baskani Tuncay Yildirim, “Biliyoruz ki yasam, kararlarimizla sekilleniyor. Malcolm X’in dedigi gibi ‘Büyük zekâlar, birlikte düsünür.’ Biz de çalisanlarimizla, üyelerimizle birlikte düsünüyor, yönetim sistemlerimizle karar veriyoruz.” dedi.

Özel yasam ve is yasaminda alinan kararlarin dogrulugunu verilerin belirledigini vurgulayan Yildirim, “Ne kadar saglikli veri, o kadar saglikli karar. Is zekâsi dedigimiz sey de etkin ve kaliteli is kararlari vermemizi destekleyen bir sistem aslinda. Elimizdeki verileri, bulundugumuz konjonktürle sentezleyip anlamli bilgiye dönüstürmeden sadece sezgilerimizle hareket etmek sonucundan memnun olmayacagimiz kararlar aldirabiliyor bize. Içinde bulundugumuz ekonomik atmosferde karar almanin ne kadar zor oldugunun farkindayim. Ama bugün yasanan pek çok sorunun temelinde de sistemsizlik yok mu? Verilerin dogru analiz edilemeyip, yanlis kararlar alinmasi yok mu? Bu baglamda; Erkin Sahinöz Akademi is birligiyle düzenledigimiz ve gerçekten dopdolu bir içerikle hazirlanan konferansimiz heyecan verici. Umut ediyorum ki bu konferansimizdan herkes en üst düzeyde fayda saglar ve bunlari is hayatina en dogru sekilde yansitir.” ifadelerini kullandi.

GTO üyelerinin ilgiyle takip ettigi konferansta “Stratejik Sirket Yönetimi Ilkeleri- Is Zekâsi ve Dönüsüm Yönetimi” hakkinda sunum yapan Stratejik Yönetim Danismani ve FED Eski Arastirma Direktörü Erkin Sahinöz, firmalarin basarili olabilmesi için is zekâsi sistemine sahip olmalari gerektigine dikkat çekerek, “Verilerle desteklenmeyen kararlarin da basarili olma ihtimali çok düsük. Firmalarin Icra Kurulu’ndaki herkes finansal tablolari ve is zekâsini okuyabilecek ve yorumlayabilecek düzeyde olmali. CAMELSC ilkelerine göre stratejik yönetim yapisi olusturulmak isteniyorsa is zekâsi kurulumuna öncelik verilmeli” dedi.

Konferansta ayrica Fikret Aslanyürek “Düsünen Organizasyon”, Hande Çankaya “Itibar Yönetimi”, Cumhur Inan Bilen “Mali Mevzuatta Güncel Gelismeler”, Hakan Çaliskantürk “Sirketler Neden Batar”, Halil Bedir “Satista Zihinsel Fiziksel ve Psikolojik Performans Artisi”, Bülent Kavakli ise “Metaverse’de Yasam - Metaverse ile Yasam” konularinda sunum gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA