Aydin Valiligi, Yagislarin Bilançosunu Açikladi

Aydin’da etkili olan saganak yagisin ardindan olumsuzluklarin giderilmesi adina çalismalar devam ederken Aydin Valiligi, yapilan ilk incelemeler ile birlikte ‘yagis bilançosu’nu açikladi.

Aydin Valiligi, Yagislarin Bilançosunu Açikladi


Aydin’da ögleden sonra baslayan saganak yagis, etkisini arttirarak 3 saat boyunca etkili oldu. Siddetli saganak yagisla birlikte birçok ev ve is yerinde su baskinlari olustu. Yollarin göle döndügü cadde ve sokaklarda araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Yagisla birlikte belediye, itfaiye ve emniyet ekipleri olumsuzluklarin giderilmesi için çalismalarina araliksiz devam ederken Aydin Valiligi tarafindan ilk incelemelere göre ‘yagis bilançosu’ açiklandi. Yagislarin baslamasi ile birlikte gelen ihbarlar da artarken Aydin Valiligi koordinesinde Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) bir kriz merkezi olusturuldu.

Aydin genelinde yapilan ilk tespitlere göre metrekarede 118 kilogrami bulan yagislarin düstügü tespit edilirken, 112 Acil Çagri Merkezi tarafindan itfaiye birimine 343, saglik birimine 164, jandarma birimine 23, emniyet birimine 81, AFAD birimine 42 olmak üzere toplam 653 olay bildirildi.



Konu ile ilgili Aydin Valiligi’nden yapilan açiklamada “Ilimizde 11 Haziran 2022 günü 06.00-17.00 saatleri arasinda metrekareye yer yer 61 kg., 68 kg. ve 118 kg. olmak üzere yagan yagmur sebebiyle olusan su baskinlarina yönelik olarak 112 Acil Çagri Merkezi’ne saat 15.00 itibariyle ihbarlar gelmeye baslamistir. GAMER biriminde es zamanli kriz merkezi olusturulmustur. 112 Acil Çagri Merkezi tarafindan Itfaiye birimine 343, Saglik birimine 164, Jandarma birimine 23, Emniyet birimine 81, AFAD birimine 42 olay bildirilmistir. Söke ilçesi Yamaç kanyonunda mahsur kalan 10 sporcudan 6’si Jandarma arama kurtarma timi (JAK) ve Sahil Güvenlik helikopterleri tarafindan kurtarilmistir. Kalan 4 kisiyi kurtarma çalismalari AFAD ekiplerimiz tarafindan devam etmektedir Koçarli ilçesi Çakirbeyli, Boydere ve Çinçin mahallelerinde arazinin su altinda kalmasi üzerine Valimiz ve beraberindeki heyet ile olay yerinde inceleme yapilmis ve hasar tespit çalismalarina baslanmasi talimati verilmistir. Efeler ilçemizde evlere su dolmasi ihbari verilen 85 olaya ASKI, Itfaiye ve AFAD ekipleri tarafindan müdahale edilmistir. Kösk - Ödemis yolu Akçaköy mevkiinde heyelan meydana gelmis olup, Karayollari ekibi tarafindan yol trafige açilmistir. Incirliova ilçesinde kanal tikanmasi sonucu yolda biriken sular Karayollari ekibi tarafindan temizlenerek yol trafige açilmistir. Aydin Kadin Dogum Hastanesi zemin katinda meydana gelen su baskinina iliskin tahliye islemleri Itfaiye ve AFAD ekipleri tarafindan yapilmakta olup saglik hizmetleri aksatilmadan yürütülmektedir. Asiri yagislardan dolayi zarar gören vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadeleri yer verildi.

Kaynak: İHA