AFAD Açiklamasi 'Sel Bölgesinde Kayip Oldugu Bilgisi Alinan Bir Vatandasimizi Arama Çalismalari Devam Etmektedir'

Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanligi (AFAD), Ankara’da meydana gelen sel nedeniyle kayip olan vatandasa yönelik gerçeklestirilen arama kurtarma çalismalarinin devam ettigini ve su baskinlarinda mahsur kalan 5 çocugun kurtarildigini açikladi.

AFAD Açiklamasi 'Sel Bölgesinde Kayip Oldugu Bilgisi Alinan Bir Vatandasimizi Arama Çalismalari Devam Etmektedir'


AFAD tarafindan yapilan açiklamada, “Ankara’da 11.06.2022 tarihi saat 14.30 sularinda baslayan kuvvetli yagis nedeniyle Altindag, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbasi ilçelerinden ihbarlarin geldigi bilgisi alinmistir. Ankara ili Çankaya ilçesine metre kareye yarim saatte 28 kg yagis düsmüstür. Meteoroloji Genel Müdürlügünce; aksam saatlerinde baslayacak olan asiri yagislar neticesinde Çamlidere, Kizilcahamam, Güdül, Beypazari, Nallihan Polatli ilçelerine turuncu ikaz verilmis, diger ilçelere ise sari ikaz uyarisi yapilmistir. Saat 21.30 itibariyle 112 Acil Çagri Merkezi’ne gelen bilgiler dogrultusunda itfaiyeye 2 bin 719 ve Ankara Il AFAD’a 317 ihbar olmak üzere toplamda 3 bin 36 ihbar ulasmistir” denildi.

Açiklamanin devaminda, “Incesu ve Karapürçek’te su baskinlarinda mahsur kalan 5 çocuk kurtarilmistir. Sel sularina kapilan bir vatandasimiz hayatini kaybetmistir. Olay bölgesinde kayip oldugu bilgisi alinan bir vatandasimizi arama çalismalari devam etmektedir. Olay bölgesine, Ankara Il AFAD’dan 30, JÖAK’tan 23, itfaiyeden 20, IHH’dan 7, AKUT’tan 17, ANDA’dan 12 olmak üzere toplamda 109 kisilik ekip yönlendirilmistir. Ayrica Ankara Büyüksehir Belediyesine ait 6 is makinasi da çalismalarda yer almaktadir. Gelismeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA