ESTP'den 'Tekme' Olayi Ile Ilgili Açiklama Yapildi

Bir okulda Kur’an-i Kerim’in tekmelenmesiyle ilgili olarak kisa adi ESTP olan Erzurum Sivil Toplum Platformundan da bir açiklama geldi. Konuyla ilgili yapilan açiklamada; yasanan olayin bütün bir ülke insanlari tarafindan sadece yapani elestirerek veya sosyal linçe tabi tutularak degerlendirilmesinin yanlis olduguna vurgu yapildi.



Erzurum’da faaliyet yürüten elliden fazla dernegin üye oldugu Erzurum Sivil Toplum Platformu; aldiklari egitimden, aileye kadar birçok konuda hatalarimizin gençleri bu hale getirdigi belirtildi. Suçlu aramak yerine egitimden, aileye kadar yetiskinlerin kendilerinin ne hata yaptiklarini düsünmeye davet edildi.

Yapilan açiklama söyle; “Atilan o tekme; örnek olamadigimiz bizlere bir hatirlatmadir; sinav sorularindan, test çözmekten basini kaldiramayan çocuklarimiza kendilerini çözecekleri imkâni veremeyen; üniversiteyi kazanmanin degil insani kazanmanin önemli oldugunu anlatmayan bizlere uyaridir. O tekme ile aslinda hep ihmal ettigimiz inanç sistemimizin gençlerimiz arasinda ne kadar yer buldugunu göstermistir. Ailelerin, okullarin, sosyal alanlarin nasil sahipsiz birakildigini, iflah olmaz bir sekilde gelecegimizi hiçe saydigimizi hatirlatti o tekme.

Lisede okuyan bir ögrenciyi en agir hakaretlerle, dislayarak, hiçe sayarak varilacak bir yer yoktur. Biz bunu bir milat kabul edip; siyasetçisinden, ana-babalara kadar herkesin ellerini basinin arasina alip düsünmesi gerekiyor. Aksi takdirde, bu ve benzeri olabilecek olaylari ne satilan kitaplarin çoklugu, ne televizyonlarda ki içi bos programlar, ne de hali hazirdaki müfredat bu ve benzeri olaylari önleyemeyecektir. Yapilan hareketi elbette kabul edilemez buluyoruz. Bütün Müslümanlar sarsilmis ve rencide olmustur. ESTP olarak kendimizden baslayarak nerede hata yaptik ve yapiyoruz diyerek herkesi yeniden bir dirilis çagrisina davet ediyoruz.”
Kaynak: İHA