ZBEÜ RUR Siralamasinda Ilk 30'Da Yer Aldi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Round University Ranking (RUR) Dünya Üniversiteler Siralamasinda Türkiye üniversiteleri arasinda 27. olarak önemli bir basari elde etti. Üniversite, bu basarisiyla bölge üniversitelerini siralamada geride birakti. Diger yandan Üniversite Egitim kategorisinde 26., Arastirma kategorisinde 20., Uluslararasi Çesitlilik ve Finansal Sürdürülebilirlik kategorilerinde ise 28. Sirada yer aldi.

Dünyanin 82 ülkesinden yalnizca belli kriterleri saglayan üniversitelerin elemelerden geçerek siralamaya alindigi listede dünya çapinda 1000 üniversite kriterleri karsilayan üniversiteler olarak bu siralama içinde yer almayi hak ederken, ZBEÜ’nün de söz konusu liste içinde ilk 1000’de yer almasi ve ülke siralamasinda bölge üniversiteleri arasindaki liderligi elinde tutmayi basarmasi dikkat çekti.

Round University Ranking (RUR), Egitim, Arastirma, Uluslararasi Çesitlilik ve Finansal Sürdürülebilirlik olmak üzere dört ana kategoride degerlendiriliyor. Genel siralamanin yani sira dört kategoride ayri ayri degerlendirmeler de yapiliyor. Degerlendirme dört ana kategori altinda yer alan 20 gösterge üzerinden yapiliyor.

Üniversitenin RUR siralamasinda Türkiye’de ilk 30 üniversite arasinda yer almasi ile ilgili bir açiklama yapan Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer sunlari söyledi:

“Üniversitemizin RUR siralamasinda Türkiye üniversiteleri arasinda elde ettigi önemli basari gurur vericidir. Bu durum Üniversitemizin kalite odakli faaliyetlerini yogunlastirarak devam ettirdiginin bir göstergesidir. Dünya genelinde üniversiteleri degerlendiren Times Higher Education, U Multirank, QS, GreenMetric ve RUR gibi siralamalar üzerinde son günlerde yogun çalismalar yürütmekteyiz. Türkiye ve dünya siralamalarinda performansimizi daha da ileriye tasiyacagimiza inaniyorum. RUR siralamasinda elde edilen basarida emegi geçen akademik ve idari personelimize tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA