Keneden Iki Ölüm Daha, Sayi 5'E Yükseldi
Sivas’ta kene isirmasi sonucu KKKA tanisi konulan iki hastanin da vefat etmesiyle, ilde bu yil kene isirmasi sonucu hayatini kaybedenlerin sayisi 5’e yükseldi.

Kene temasi sonrasi Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) tanisi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören iki kisi hayatini kaybetti. Vefat eden 2 hastayla birlikte Sivas’ta bu yil KKKA nedeniyle ölenleri sayisi 5’e yükseldi.
Pazar günü vefat eden Remzi Polat (53), Sivas’in Divrigi ilçesinde çobanlik yaparken hayvanlari otlattigi esnada vücuduna yapisan keneyi eliyle çikardi. Bir süre sonra rahatsizlanan Polat, Divrigi Devlet Hastanesinde yapilan ilk müdahalenin ardindan KKKA tanisi ile Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.
Bugün vefat eden Hasan Yuva’nin (64) ise Sivas’in Dogansar ilçesinde hayvancilik yaptigi ögrenildi. Yuva’ya yapisan keneyi hayvanlarin tasidigi tahmin ediliyor. Kene isirmasi sonrasi KKKA tanisi konulan Yuva’nin 5 çocuk babasi oldugu ögrenildi.
