Yörük Festivali Zara Konseriyle Son Buldu

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Uluslararasi Yörük Türkmen Festivali, sona erdi. Yörük Festivali’nin son gününde sahne alan ünlü sanatçi Zara, bir konser verdi. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, üç gün boyunca festivale akin eden vatandaslara tesekkür ederek, festivalin gelenekselleserek devam edecegini müjdeledi.

Yörük Festivali Zara Konseriyle Son Buldu


Antalya Büyüksehir Belediyesi Uluslararasi Antalya Yörük Türkmen Festivali’nin üçüncü ve son günü büyük bir coskuyla geçti. Yörük Türkmen Festivali için Antalyalilar sabahin ilk saatlerinden itibaren Aksu Solak Mahallesi At Çayiri Mevkii’nde gerçeklestirilen Uluslararasi Yörük Türkmen Festivali alanina akin etti. Festival alanina ulasmak isteyen vatandaslar uzun kuyruklar olusturdu. Yörük Türkmen Festivali, gün boyu Antalyalilardan ve çevre illerden gelen vatandaslarin yogun ilgisini gördü.

“Zara’dan müzik ziyafeti”

Gün boyu birbirinden farkli etkinliklerle büyük bir coskuya sahne olan Yörük Türkmen Festivali’nin finali Zara konseriyle tamamlandi. Türk Halk Müzigi sanatçisi Zara, konserde en güzel parçalariyla sevenlerini costururken, sahne performansiyla keyifli bir aksam yasatti. Festival alaninda yapilan konserde Zara, binlerce hayranina sevilen türküleriyle unutulmaz bir gece yasatti.

“Baskan Böcek’ten Zara’ya plaket”

Yörük Türkmen Festivali’nin kapanis töreninde Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de Zara konserini izledi. Baskan Böcek, konser anisina Zara’ya çiçek ve plaket takdim ederek, “Yörük ve Türkmen vatandaslarimiza üç gün boyunca bizleri yalniz birakmadiklari için tesekkür ediyorum. Yörük-Türkmen kültürünü üç gün boyunca doya doya yasadik. Kültürümüzü tanittik, yasattik. Festivalimizi gelecek yillarda da devam ettirecegiz. Sizlerin destegiyle, birlikte yapariz anlayisiyla festivalimizi daha da büyüterek gelistirerek devam ettirecegiz. Bu vesileyle festivale emegi geçen herkese tesekkür ederim. Ayrica tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum” dedi.

Öte yandan, Anneler günü nedeniyle konseri izleyen kadinlara da karanfil dagitildi

“Sölen havasi”

Zara konseri öncesinde ise alani dolduran vatandaslar, Yörük havalari ile costu. Türk Dünyasi’ndan Halk Oyunlari gösterisi ve Kirgizistan Halk Müzikleri, gösteri ise büyük begeni topladi. Yörük havalariyla Ugur Önür, muhtesem bir konser verdi. Ardindan sahne alan Kirgizistan Halk Müzikleri konseriyle Salamat Sadikova izleyenlere muhtesem saatler yasatti. Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin 6 Mayis Cuma günü baslayan ve üç gün süren Uluslararasi Yörük Türkmen Festivali’nde adeta kültür söleni yasandi.
Kaynak: İHA