Vali Ustaoglu Açiklamasi 'Trabzonspor'un Sampiyonlugu Turizmi Hareketlendirecek'

Trabzonspor’un bu sezon sampiyonluk kutlamalari gerek yurt içi gerekse dünyanin farkli ülkelerinde sosyal medyada paylasilmasi Trabzon sehrinin tanitimi açisindan önemli katki sagladigi belirtildi.

Vali Ustaoglu Açiklamasi 'Trabzonspor'un Sampiyonlugu Turizmi Hareketlendirecek'
Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Trabzonspor’un sampiyonluk kutlamalarinin yurt içinde oldugu gibi dünyanin farkli ülkelerinde 1 milyarin üzerinde kisinin sosyal medyada paylasilmasinin ilin turizmi açisindan çok önemli katki saglayacagina dikkat çekerek bunun yansimalarini bu sezon beklediklerini kaydetti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Suudi Arabistan’a yaptigi ziyaretin sonuçlarini hemen vermeye basladigini ve bu ülkeden Trabzon’a seferlerin basladigini ifade eden Ustaoglu, “Trabzon ismi büyük bir isim bunu kabul etmek lazim marka degeri olan bir isim. Bu yil Trabzonspor’un sampiyonlugu ile taçlanmasi ilimizin tanitimi açisindan da müthis bir baslangiç oldu. 81 ilimizin yani sira dünyanin bir çok yerinde sosyal medyalarda kutlamalarin paylasimlari yapildi. Aldigimiz duyumlara göre 1 milyarin üzerinde vatandasin bu görüntüleri izledi noktasinda. Bundan daha güzel bir reklam olamaz. Gerçekten hepimizi doyasiya mutlu eden bir süreci geçirdik. Inaniyoruz ki insallah bundan sonra da bunun turizmde de ciddi karsiligini görecegiz. Sayin Cumhurbaskanimizin Suudi Arabistan’a yaptigi ziyaret hemen sonuçlarini vermeye basladi.

Artik Suudi Arabistan’in farkli noktalarindan ülkemize seferler de basladi.

Seferler Trabzonumuza da basladi” dedi.

Tüm dünyada oldugu gibi pandemiden dolayi ülkemizde de turizm alaninda olumsuzluklarin yasandigini kaydeden Ustaoglu artik kisitlamalarin önü açildigini belirterek, “Diger Körfez ülkelerinden 2 yildir pandemiden dolayi yasadigimiz kisitlamalarin getirdigi olumsuzluklarin simdi artik önü açildi. Su an Körfezin farkli ülkelerinden ilimize direkt uçuslar basladi.

Günlük takip ediyorum günlük ortalama bazi günler 5-6 bazi günler 4 direkt Körfez ülkelerinden ilimize dis hatlara uçuslar da basladi.

Insallah bundan sonra bunun devami da gelecek. Bes yildir Sümela’da süren restorasyon süreci tamamlandi. 1 mayis itibariyle ziyarete de açildi. Bayram sürecinde yogun bir ziyaretçi girisi oldu. Hava muhalefetine ragmen 10 bine yakin vatandasin ziyaret ettigini biliyorum. Insallah bundan sonra da orasi da bizim turizm destinasyonumuzun çok önemli bir parçasi olan Sümela’da bu yaz yogun bir ziyaretçi akinina ugrayacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA