Tasan Kura Nehri'nde Kano Keyfi Havadan Görüntülendi

Ardahan’da Kura Nehri tasti. Meralarla kapli ova da göl olustu. Bunu firsata çeviren Üniversite ögrencileri kano keyfini yasadi.

Tasan Kura Nehri'nde Kano Keyfi Havadan Görüntülendi
Ardahan’da, havalarin isinmasiyla birlikte, Yalnizçam ve Allahuekber daglarindan dogan, Ardahan’in içinden geçip Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi’ne dökülen Kura Nehri karlarin erimesi ile tasti ve ovayi göle çevirdi. Ardahan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü gençlik lideri Tolgay Gökdemir ile birlikte Üniversite ögrencileri kano ile ovada gezintiye çiktigi anlar drone ile görüntülendi.

Kano ile sular altinda kalan ovada küçük bir gezinti yapan Aziz Matur, ’’Kano keyfini yasatan Ardahan Gençlik merkezine tesekkür ediyorum. Muhtesem bir duyguydu’’ dedi.

Ardahan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü gençlik lideri Tolgay Gökdemir, Ardahan sahip oldugu dogal yapisi ve güzellikleriyle her mevsim ayri bir güzellige bürünüyor dedi.

Gökdemir, “Kis aylarinda Ardahan, essiz bir dogaya ev sahipligi yapiyor. Göller, yaylalar, kaya olusumlari, daglar, nehirler, deltalar ve vadiler üzerlerine beyaz örtüyü çekiyor ve ortaya doyumsuz manzaralar çikiyor. Her mevsimi bir baska güzel olan kentte baharin gelmesiyle kar sulari da eriyince Kura nehri tasti. Taskin sonucu ova sular altinda kalinca bizde bu olusumun tadini çikartiyoruz. Kano keyfi yapan gençler doyumsuz bir haz aliyorlar’’ ifadelerini kullandi.

Üniversiteli gençler ise, ’’Kisin beyaza bürünen bu alanda kano keyfi yaparak anin tadini çikartiyor" seklinde konustular.
Kaynak: İHA