Meslek Lisesi Ögrencileri Binlerce Ailenin Yüzünü Güldürüyor

2017 yilindan bu yana süregelen ve 2022 yilinda çesitli yenilikler eklenerek daha sistematik bir sekilde devam ettirilen "Meslek Lisesi Ögrencileri Ailelerimizle Bulusuyor" projesi çerçevesinde meslek liseli gençler, yardimlasma ve birlik konusunda farkindalik olusturmak için kimi zaman okullarinin çevresinde yalniz yasayan, ev islerini yapacak gücü olmayan vatandaslarin yardimina kosuyor, kimi zaman da uzak bir köy okuluna kütüphane malzemeleri yapip yerlestirerek el uzatiyor.

Meslek Lisesi Ögrencileri Binlerce Ailenin Yüzünü Güldürüyor
Meslek liseliler, egitim aldiklari alanlarda üretim ve hizmetlerde bulunarak hem deneyim kazaniyor hem de ülke ekonomisine katkida bulunuyor. Bazen de hedefleri ekonomik bir katki degil, birini sevindirmek oluyor.

Meslek lisesi ögrencileri ögretmenleriyle birlikte, bulunduklari mahalleler ve çevrelerinde toplum hizmeti dahilinde okullarda egitimi verilen alanlarla iliskili olarak çalismalar yapiyor.

"Meslek Lisesi Ögrencileri Ailelerimizle Bulusuyor" projesi basladigi günden bugüne 81 ilde 47 bin 62 ögretmen ve 136 bin 636 ögrenciyle 54 bin 472 ev ziyareti gerçeklestirildi, 198 bin 514 kisiye ulasildi.

2022 yilinin ilk üç ayinda ise 73 bin 893 ögrenci ve 33 bin 514 ögretmen, 146 bin 994 kisiye ulasti.

Ögrenciler ziyaret ettikleri hanelerde egitim alanlari uyarinca bozuk olan firin, televizyon, buzdolabi gibi esyalarin onarimi, mobilya tamiri, badana, boya ve seramik isleri gibi çalismalar yapti. Ayrica okullarda üretilen masa, sandalye, atki, bere gibi ürünleri ihtiyaci olanlara hediye etti. Özel bakim ihtiyaci olanlara tekerlekli sandalye, protez, solunum cihazi gibi araçlar temin etti. Hastalarin tansiyon ölçümlerini yapti, engelli çocuklar için özel ayakkabi yaparak hediye etti.

Gençler ayrica gittikleri hanelerde enerji verimliligi, hijyen, yangin ve acil durumlara hazirlik, dogal afetlere karsi güvenlik tedbirleri gibi konularda bilgilendirme faaliyetleri gerçeklestirdi.

Tüm bunlarin yaninda Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügüne bagli 14 okula kurulan sanayi tipi firinda üretilen ramazan pideleri, 100 bin haneye dagitildi.

2022 yili boyunca 345 bin 800 aileye ulasilmasi ve ögrencilerin egitim aldiklari alan ve dallarla örtüsen faaliyetler konusunda ihtiyaç sahiplerine yardimci olmalari hedefleniyor.
Kaynak: İHA