Kumluca Güreslerinde Baspehlivan Yusuf Can Zeybek Oldu

Antalya’nin Kumluca ilçesinde gerçeklesen Kumluca 23. Tarim ve Seracilik Festivali çerçevesinde düzenlenen yagli pehlivan güreslerinde baspehlivan Yusuf Can Zeybek oldu.

Kumluca Güreslerinde Baspehlivan Yusuf Can Zeybek Oldu
23. Tarim ve Seracilik Festivali çerçevesinde düzenlenen Türkiye’nin dördüncü büyük güresi final Güresleri ile sona erdi. 6 Mayis Cuma günü Kumluca Sehir Stadinda baslayan güresler 7 Cumartesi günü yine Kumluca Sehir Stadinda devam etti. 74’ü baspehlivan olmak üzere toplam bin 300 güresçinin katildigi güreslerin finali Karatepe Stadinda yapildi.

Açik arttirma usulü ile yapilan güres agalik yarismasini geçen yilin güres agasi 707 Bin TL Niyazi Çiftçi yeniden kazandi.

Güresler sonucunda Minik 1 Boyda Arif Bulut, Minik 2 Boyda Mustafa Yanmaz, Tesvik 1 Boyda Süleyman Cerit, Tesvik 2 Boyda Yigit Arda Aluç, Tozkoparan Boyda Muhammed Berat Duman, Ayak Boy’da Arda Çetin, Deste Küçük Boyda Caner Baysal, Deste Ota Boyda Ramazan Yildiz Çilenger, Küçük Orta Küçük Boyda Emin Erdogan, Küçük Orta Büyük Boyda Kadir Güresen, Büyük Orta Boyda, Bayram Arslantas, Bas Altinda Osman Kan birinci oldu.

Yusuf Can Zeybek baspehlivan oldu

Bas Pehlivanlik Güreslerinde Ali Gürbüz’ü yenen Yusuf Can Zeybek baspehlivan olurken Ali Gürbüz ikinci, Cengizhan Simsek üçüncü ve Mustafa Tas ise Dördüncü oldu. Güreslerin sonunda madalya töreni düzenlendi.

Baspehlivan Yusuf Can Zeybek’in madalyasi ve kupasini Gelecek Partisi Genel Baskani verdi. Dereceye giren bas pehlivanlarin madalya ve kupalarini ise Cumhurbaskani Basdanismani Mücahit Küçükyilmaz, Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu takdim etti.

16 Baspehlivanin birinci olmak için mücadele ettigi final güreslerini, Cumhurbaskanligi Basdanismani Prof. Dr. Mücahit Küçükyilmaz, Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Kumluca Kaymakami Ugur Kolsuz, CHP Antalya Milletvekilleri Aydin Özer, Cavit Ari ve Çetin Osman Budak, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu, IYI Parti Antalya Milletvekili Hasan Subasi, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, Kirkpinar Güres Agasi Seyfettin Selim, Kumluca, Finike, Elmali ve Demre Belediye Baskanlari, siyasi partilerin il ve ilçe baskanlari, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayida güres sever izledi.
Kaynak: İHA