Keklik Avina Çikanlara Dikkat, Cezasi Büyük Açiklamasi Tuzak Avciligina 13 Bin 500 Lira Ceza Kesildi

Kirikkale’de keklikleri avlayip kafeste besleyen sahsa toplamda 13 bin 500 lira idari para cezasi kesildi. Kaçak avcilikla yakalanan keklikler ise saglik kontrolleri yapildiktan sonra dogal ortamina birakildi.

Keklik Avina Çikanlara Dikkat, Cezasi Büyük Açiklamasi Tuzak Avciligina 13 Bin 500 Lira Ceza Kesildi
Kirikkale Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekipleri, dogal yasamin bozulmamasi amaciyla kaçak avcilarla etkin mücadele yürütüyor. Daglik ve ormanlik alanlarda zorlu iklim sartlarinda da sürdürülebilir yaban hayatini ve dogayi korumak amaciyla yogun çalisma yaparak denetimlerini araliksiz sürdürüyor.

Kaçak avlanan keklikler tespit edilip dogaya salindi

Delice ilçesinde av koruma memurlari, bir kisinin dogadan tuzak avcilik yaparak yakaladigi keklikleri kafeste besledigini tespit etti. Keklik avlayan kisiye de toplamda 13 bin 500 lira idari para cezasi uygulandi. El konulan keklikler ise veteriner hekim tarafindan saglik kontrolünden geçirildi. Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü personeli, tedavisi tamamlanan keklikleri jandarma ekipleri ile birlikte Bedesten köyündeki ormanlik alanda dogal ortamina birakti.

Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Bahadir Gürleyik, IHA muhabirine, dogada yasayan kekliklerin izin almadan avlanilmasinin yasak oldugunu söyledi.



"Keklikler dogal ortamina kavusturuldu"

El konulan keklikleri dogal ortamina biraktiklarini belirten Gürleyik, "4915 sayili kanuna göre keklikler dogadan yakalanamaz. Bunlarin tuzakla avciligi yasaktir. Dolayisiyla jandarma ekiplerimiz ve Doga Koruma Milli Parklar ekiplerimiz, tespit ettigimiz kafeste keklik besleyen, üreten, avciligini yapan, tuzak avciligi yapan sahislara islem uyguluyoruz. Geçen hafta bir ihbari degerlendirdik ve sahista keklikler oldugunu tuzak avciligi yaptigini tespit ettik. Bunlara el koyduk. Keklikleri bir süre saglik kontrolünden geçirdikten sonra da veteriner hekim raporuyla da dogal ortamina birakmaya geldik. Bu hayvanlar dogal ortamina kavusturuldu" dedi.



"13 bin 500 lira para cezasiyla karsilastilar"

Vatandaslarin keklikleri izin almadan beslememeleri yönünde uyarilarda bulunan Gürleyik, "Çünkü cezalari agir. Örnek olarak bugün ki saldigimiz kekliklerin toplam bedel olarak 13 bin 500 lira para cezasiyla karsilastilar. Keklik basina da 850 lira civarinda da bir tazminat bedeli var. Dolayisiyla keklikler izinle beslenebilir. Izinle yasal yerlerden temin edilebilir. Hobi amaçli beslenebilir. Bunlar için de Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü’nden izin almalari gerekir" diye konustu.

Kaynak: İHA