Dönercilerin Yer Kavgasi Açiklamasi 1'I Agir 2 Yarali

Adana’da dönercilerin yer kavgasinda iki kardesi vurup 1’inin agir yaralanmasina neden olan zanli tutuklandi.

Dönercilerin Yer Kavgasi Açiklamasi 1'I Agir 2 Yarali
Edinilen bilgiye göre olay, 5 Mayis saat 19.00 siralarinda merkez Yüregir ilçesi Serinevler Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, döner ustasi Yakup Yakan (32), bir süre önce Mustafa Kemal Pasa Bulvari’nda seyyar tezgahiyla satis yapmaya basladi.

Yakan’in tezgahinin karsisindaki is yerinde dönercilik yapan Mesut Sariçakir (49), bu durumdan rahatsiz oldu. Sariçakir, Yakan’in yanina giderek tezgahini kaldirmasini isteyince ikili arasinda tartisma çikti. Mesut Sariçakir’in agabeyi Sinan Sariçakir da (51) olay yerine gelince tartisma kisa sürede kavgaya dönüstü. Yakan, belinden çikarttigi tabancayi Sariçakir kardeslere dogrultup pes pese ates etti. Sariçakir kardesler kanlar içerisinde yere yigilirken, Yakan ise tezgahini birakip yanindaki Bedri A. (29) ile birlikte otomobille kaçti.

Silah seslerini duyan çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Saglik görevlileri, basindan vurularak agir yaralanan Mesut Sariçakir ile agabeyi Sinan Sariçakir’i, ambulansla Yüregir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Cinayet Büro Amirligi ekipleri ise silahli saldirinin ardindan kaçan süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatti. Adresleri belirlenen Yakan ile yanindaki Bedri A., saklandiklari evlere yapilan es zamanli baskinlarda gözaltina alindi.

Emniyete götürülen süpheli Yakup Yakan ifadesinde, Mesut Sariçakir’in tezgahini kaldirmasi için tehditte bulundugunu ve hakaret ettigini öne sürdü. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Yakup Yakan çikarildigi mahkemece tutuklanirken, Bedri A. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Tedavisi devam eden Mesut Sariçakir’in hayati tehlikesinin sürdügü belirtildi.
Kaynak: İHA