Bu Proje Sosyal Medya Bagimliligina Dikkat Çekiyor

Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de yer aldigi ‘Internetin Agina Düsme’ eTwinning projesiyle ögrencilerde sosyal medya bagimliligina dikkat çekiliyor.

Bu Proje Sosyal Medya Bagimliligina Dikkat Çekiyor
Türkiye’nin farkli sehirlerinden 6 okul, 6 ögretmen ve 40 ögrenci ile yürütülen ‘Internetin Agina Düsme’ eTwinning projesine Ilçemizden Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katilimi ile projeye destek sagliyor.

Düzenlenen proje ile ögrencilerde sosyal medya bagimliligi kavramina dair farkindalik olusturmak, ögrencilerin teknolojiyi egitsel açidan dogru kullanabilmeleri için farkli Web 2.0 araçlarini ögrenmelerini saglamayi amaçlaniyor. Ayrica Web 2.0 araçlari yardimiyla okul disinda etkili ögrenmeyi desteklemek, ekran bagimliligini azaltmak, ögrencileri sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlere yöneltmek, teknolojiyi verimli kullanmalarini saglayarak kalan vakitlerini planli ve aktif sekilde geçirmelerini saglamak hedefleniyor.

Ögrencilerin wordart (kelime bulutu), afis, slogan, akrostis siir, puzzle (yapboz), brosür ve kamu spotu videosu çalismalariyla oldukça basarili ve faydali faaliyetler gerçeklestirdigi projede ayrica webinarlar vasitasiyla Web 2.0 araçlari (kahoot, storyjumper, wordart, padlet, phet, canva) tanitildi ve derslerde uygulanmasi saglandi. Projenin hedefleri dogrultusunda ögrencilerin sosyal medya bagimliligi ve internette geçirilen sürenin daha verimli olmasi için neler yapilmasi gerektigi üzerinde duruldu. Proje sonunda katilim saglayan ögrencilere katilim sertifikasi verildi.

Proje yürütücüsü Biyoloji Ögretmeni Ülkü Kivanç proje çalismalarinin ve sonuçlarinin oldukça verimli oldugunu ve ögrencilerde sosyal medya bagimliligi ile ilgili farkindalik olusturuldugunu söyledi.

Kaynak: İHA