Basiskele'de 19 Mayis Coskuyla Kutlanacak

Basiskele Belediyesi, "Iyi ki Basiskele’de Gencim" sloganiyla 19 Mayis etkinlikleri düzenleyecek.

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami, Basiskele’de erken kutlanmaya baslandi. Futbol turnuvasindan masa tenisi turnuvasina, alaninda uzaman ünlü isimlerin katilim gösterecegi kariyer zirvesinden konserlere, siir dinletilerinden söylesilere kadar daha birçok eglenceli ve bilgilendirici etkinlik takvimi gençleri bekliyor olacak.

Etkinlikler satranç turnuvasiyla basladi

Basiskele Belediyesi’nin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla gerçeklestirdigi etkinlikler satranç turnuvasiyla basladi.

7-8 Mayis tarihinde, 7-8 yas, 9-10 yas, 14 yas alti ve açik olmak üzere 4 kategoride 445 genç kiyasiya yaristi. Basiskele Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu is birligiyle Basiskele Kapali Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya Basiskele Belediye Baskan Yasin Özlü, ilçe protokolü, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Ilker Mete, Türkiye Satranç Federasyonu Il Temsilcisi Ahmet Açikgöz, Turnuva Bashakemi Ismail Çolak, yarismacilarin velileri ve çok sayida vatandas katildi.



Futbol turnuvasi

Amatör Spor Kulüpleri Futbol Turnuvasi ise 9-15 Mayis tarihleri arasinda düzenlenecek. Kullar Spor Tesisleri’nde düzenlenecek turnuvada, 12 takim mücadele verecek. Tek maç üzerinden eleme usulü oynanacak turnuvanin final maçi 15 Mayis Pazar günü olacak.

Masa tenisi

Vezirçiftligi Kapali Spor Salonu’nda "Lise Erkek-Kadin" ve "Genel Erkek-Kadin" kategorisinde 114 sporcuyu karsi karsiya getirecek olan Masa Tenisi Turnuvasi, 14-15 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Türkiye Masa Tenisi Kocaeli Il Temsilciligi katkilariyla düzenlenen turnuvada, Basiskele Belediyesi dereceye giren gençlere ödüller verecek.

Kariyer Zirvesi

Üniversite ögrencilerinin ve mezunlarinin donanimlarini artirmak, istihdam olanaklarina katki sunmak amaciyla Basiskele Belediyesi tarafindan 17 Mayis Sali günü Kariyer Zirvesi düzenlenecek. Akademisyenler basta olmak üzere siyasetten, is dünyasindan, basin camiasindan önemli kisiler, gençlerle bulusacak. Basiskele Belediyesi, 18 Mayis Çarsamba günü Basiskele Sahili’nde "Ne Söylüyor Söylesileri" etkinligi de düzenleyecek. Basiskele’de geçen yil oldugu gibi bu yil da 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla Gençlik Festivali olacak. Etkinlik, 19 Mayis Persembe günü Basiskele Sahili’nde düzenlenecek.

Ekin Uzunlar konseri

TV Programcisi Serdar Tuncer de, 19 Mayis aksami sahne alarak sohbeti ve siirleriyle festivale katilanlara unutulmaz aksam yasatacak. Basiskele Belediyesi’nin 19 Mayis Gençlik Söleni 20 Mayis Cuma günü de devam edecek. Karadeniz müziginin sevilen genç sanatçilarindan Ekin Uzunlar, Basiskele Sahili’nde cuma aksami birbirinden güzel ve coskulu sarkilarini gençler için seslendirecek.
Kaynak: İHA