Atil Alan 12 Bin Metrekarelik Peyzaj Alanina Dönüstü

Yunusemre ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan atil alana Manisa Büyüksehir Belediyesi, yeniden hayat verdi.

Atil Alan 12 Bin Metrekarelik Peyzaj Alanina Dönüstü
Kentteki yesil dokunun korunmasi ve arttirilmasi amaciyla Manisa Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Dairesi Baskanligi ekipleri Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün talimatlariyla çalismalara devam ediyor. Daha yesil Manisa için araliksiz olarak çalisan Kent Estetigi Dairesi Baskanligi ekipleri, Yunusemre ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde moloz yiginlari içerisindeki bakimsiz alana hayat verdi. Titizlikle yürütülen çalismalarin ardindan 12 bin metrekarelik peyzaj uygulamasina dönüsen alanda Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Kent Estetigi Dairesi Baskani Hakan Göktas ile birlikte incelemede bulundu.

Incelemeler sirasinda vatandaslarla sohbet eden Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, peyzaj alaninda yürüyüs yapan vatandaslara yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verdi. Vatandaslar da yürütülen çalismalar nedeniyle memnuniyetini paylasarak Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.

Mevcut alana 12 bin metrekarelik bir yesil alan kazandirdiklarini belirten Manisa Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Dairesi Baskani Hakan Göktas, “Daha önce moloz yigini olan bakimsiz bir alandi. Vatandaslarimizin ve mahalle muhtarimizin talebi dogrultusunda Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün talimatlariyla mevcut alanda peyzaj uygulamasina basladik. Kötü görünümdeki alanda, ilk olarak tel örgüleri kaldirdik. Ardindan agaç budamasi, daha sonra sondaj ve otomatik sulama uygulamasi gerçeklestirdik. Ardindan tesviye ve çimlendirme çalismasiyla 12 bin metrekarelik bir yesil alani daha Manisa’miza kazandirdik” dedi.

Kaynak: İHA