Hirsizlar Bayram Tatilinde Kanser Dernegine Dadandi

Hirsiz veya hirsizlar, Bayram tatilini firsat bilerek Diyarbakir’da faaliyet gösteren 750 üyesi bulunan kanser dernegine dadanarak yaklasik 40 bin lira degerinde malzeme çaldi. Dernek Baskani Sükrü Abay, hirsizlara, çaldiklarini geri getirmeleri için çagrida bulundu.

Hirsizlar Bayram Tatilinde Kanser Dernegine Dadandi
Diyarbakir Yeniden Yasam Kanserle Mücadele Dernegi Baskani Sükrü Abay, bayram tatili nedeniyle 29 Nisan günü dernegi kilitleyip kapisina da, ‘Bayram sonrasina kadar kapaliyiz’ yazisini asip Istanbul’a gitti. Yenisehir ilçesi Ofis semtinde bulunan dernegi bayram dönüsü açmaya giden Abay, hirsizlar tarafindan kapinin tahrip edildigi ve içeriden yaklasik 40 bin lira degerinde bulunan bilgisayarlar, projeksiyon, bagis kutusu, kutunun içinde kanser hastalarinin unuttugu iki adet cep telefonun çalindigini belirledi. Hirsizlar, maddi esyalarin yani sira, kanser hastalarinin kayitli evraklarina da zarar verdikleri tespit edildi. Abay, durumu emniyet mensuplarina bildirip polisler tarafindan çalisma baslatildigini belirtirken, hirsizlari da vicdana davet edip çaldiklari esyalari geri getirmeleri için çagrida bulundu.

Dernek Baskani Sükrü Abay, 29 Nisan’da dernege geldigini ve bayram dolayisiyla kapiyi kilitledigini söyledi.

Kapiya da, “Bayram sonrasina kadar kapaliyiz” diye yazi astigini aktaran Abay, “Kapali oldugu halde insanlar zahmet edip gelip gitmesin diye öyle bir tedbir aldik. Daha sonra dernege geldim. Dernegi açip bizi arayanlari, kanser hastalari geldiklerinde onlari dinlemeyi, sikintilarin yardimci olmak için geldim. Anahtari çikarip kapiyi açacakken baktim kapinin anahtari yerinde yok. Içeri girdik, her seyin talan edildigini, burada bulunan bütün kayitlarimizin bulundugu masaüstü bilgisayarimizi almislar. Bütün kayitlarimizin bulundugu laptopumuz vardi, onu almislar. Bütün evraklarimizi didik didik edip yere dökmüsler, çignemisler. Kagittan ne istediler, kullanilamaz hale getirmisler. Salonumuzda kanser hastalarina için her ay bir doktoru misafir ediyorduk. Projeksiyon araciligiyla egitim veriyorduk. O makinayi da götürmüsler. Bütün evraklarimizi tahrip etmisler. Bütün odalara girmisler. Burada, masanin üzerinde bagis kutusu vardi. Içerisinde iki adet telefon vardi. Kanser hastalari buraya gelirken kimlik dahil birçok seyini unutup gidiyorlar. Bizde o emanet telefonu kilitli olan bagis kutusuna biraktik. O kutuyu alip banyoya götürüp kirmislar. Içindeki telefonu almislar” dedi.



“Yapanlara çagrimizdir, aldiklari bilgileri geri getirsinler”

Dernegin mabetleri, kutsallari oldugunu ifade eden Abay, dernegin bütün kurucularinin kanser hastasi oldugunu kaydetti.

Yaklasik 40 bin lira maddi zararlari oldugunu belirten Abay, “Evraklarimiz kullanilamaz hale geldi. Onlari nasil temin edecegiz bilmiyorum. Emniyet, yaklasik 2-3 saat bir çalisma yürüttü. Parmak izlerini aldi, çevreyi denetledi. Çevredeki kameralari alacaklari bir çalisma yaptilar. Kendilerine tesekkür ediyoruz. Biz kanser hastalari olarak acilarin dernegiyiz. Biz yöneticiler degil, hastalarimiz da çok magdur oldu. Evraklari nasil düzenleyecegiz, nasil ulasacagiz. Bunu yapanlara çagrimizdir. Bunun maddi degeri çok küçük kaliyor. Burayi mübarek bir yer olarak biliyoruz. Zerre kadar vicdanlari varsa, Allah’a karsi bir sorumluluk, bir inanç varsa, bu tahribat bir tarafa. Aldiklari bilgileri geri getirsinler. Biz onlari affederiz. Her gün burada 3-4 kader arkadasimizi topraga veriyoruz. Burada 750 kanser hastasi var. Bunu duyan herkes beddua yapti bunlara” seklinde konustu.

Kaynak: İHA