Kas'ta 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi Yapildi
Kas’ta “Yayalar için 5 adimda güvenli trafik” uygulamasi yapildi

Kas Ilçe Jandarma Komutanligi ve Emniyet Müdürlügü ekipleri, Içisleri Bakanliginin genelgesi dogrultusunda bu hafta çerçevesinde “Yayalar için 5 adimda güvenli trafik’ mottosunun etkin kullanilmasi ve tanitilmasi amaciyla ülke genelinde es zamanli olarak, ilçede belirlenen noktada vatandaslara kampanya hakkinda bilgilendirmede bulundu.
Ekipler, uygulama noktasinda durdurduklari araç sürücülerine, emniyet kemeri takmanin önemini, trafik kurallarini, yaya haklarini anlatti. Yayalara brosür dagitan ekipler, araçlari durdurarak, vatandaslarin karsidan karsiya güvenli sekilde geçisini sagladi.
Uygulamaya katilan Kas Kaymakami Saban Arda Yazici, yaptigi açiklamada, bugün itibariyla Karayolu Trafik Haftasi’nin basladigini hatirlatarak, yayalarin ve sürücülerin trafik güvenligi açisindan bilgilendirmelerini yaptiklarini belirtti.
Uygulamaya Kaymakam Saban Arda Yazici iile birlikte Belediye Baskan Yardimcisi Salih Usta, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Ali Erol, Emniyet Müdürü Volkan Cansever ve Ulastirma Hizmetleri Esnaf Odasi Baskani Hamza Ustaer de katildi.
