Sinop'ta Engelli Veya Eski Hükümlülere Patron Olma Firsati

Sinop’ta Çalisma ve Is Kurumu (ISKUR) Il Müdürlügü, kendi isini kurmak isteyen engelli veya eski hükümlülere yönelik destek projelerini duyurdu. Engelli bireylere 65 bin TL’ye kadar destek saglanacagi açiklandi.

ISKUR, is hayatinda özellikle dezavantajli grupta yer alan engelli ve eski hükümlü kisilerin isgücüne dâhil olmalari amaciyla yürüttükleri proje ile kendi isinin patronu olma firsati sunuyor. Engelli vatandaslarin istihdam edilebilirligini arttirmak, ise ve isyerine uyumunun saglanmasi, korumali isyeri destegi gibi projeler hayata geçiriliyor. Engelliler için 5 bin TL kurulus islem destegi, 12 aylik isletme giderlerinin belgelenmesi karsiliginda en çok yüzde 60’i olmak kaydiyla 15 bin TL’ye kadar isletme gider destegi, makine teçhizat gibi donanimlarin alinmasi için ise 45 bin TL’ye kadar ürün destegi olmak üzere toplam 65 bin TL’ye kadar destek saglaniyor. Eski hükümlüler için ise brüt ücretin 15 katina kadar maddi destegin saglanabilecegi bildirildi.

Sinop ISKUR Il Müdürü Asaf Çalisir, 2022 yilinin ikinci dönemine ait hibe proje basvurularinin 10 Haziran 2022 tarihine kadar yapilacagini duyurdu. Engelli bireyler için ISKUR web sayfasinda yayinlanan basvuru rehberi dikkate alinarak E-Devlet üzerinden yapilabilecegini, eski hükümlülerin ise Denetimli Serbestlik Müdürlükleri veya Koruma Kurullari araciligi ile ISKUR Il Müdürlügü’ne basvurabileceklerini belirtti.

Kaynak: İHA