Matkap Ile Deldikleri Kasadan 200 Bin Lira Degerinde Saat Ve Telefon Çaldilar

Gaziosmanpasa’da 5 hirsizin cep telefonu satilan dükkana girerek saat ve telefonlari çaldiklari anlar güvenlik kameralarina yansidi. Dükkân sahibi Gökhan Belet, magdur oldugunu belirterek, yetkililerden yardim istedi.

Matkap Ile Deldikleri Kasadan 200 Bin Lira Degerinde Saat Ve Telefon Çaldilar


Olay, 8 Nisan gecesi Gaziosmanpasa Hürriyet Mahallesi Eski Edirne Asfalti üzerinde bulunan bir dükkanda meydana geldi. Iddialara göre, süpheliler gece saatlerinde cep telefonu dükkaninin kepenklerini kumanda ile açip içeri girdi. Süpheliler dükkanda bulunan kasayi matkap ile delerek açmayi basardi. Kasanin içindeki saat ve telefonlara çalan süpheliler kayiplara karisti. Ertesi sabah dükkana gelen Gökhan Belet kasanin açik oldugunu gördü. Kasada cep telefonlari ve saatlerin olmadigini fark eden Gökhan Belet, durumu polis ekiplerine haber verdi. Belet, olay yerinde incelemelerini yapan polis ekiplerinin 5 süpheliden 2’sini yakaladigini söyledi.



“Yuvarlak demir parçalari buldum”

Olaydan 1 hafta sonra dükkanini açtigini söyleyen Belet, “1 hafta dükkan açmadim. Bir hafta sonra geldim. Temizlik yapayim, tekrar ayaga kalkayim, isimi gücüme bakayim dedim. Kasanin kapisi yine ardina kadar açikti. Kasayi temizlik yaparken çevirdim. Yerde demir talaslari, yuvarlak demir parçalari buldum. Kasaya dikkatli bakinca iki tane delik oldugunu gördüm. Sonra kasaci çagirdim. Deliklerin fotograflarini çektim. Tekrar olay yeri incelemeye gittim. Bunlar var dedim” seklinde konustu.

“200 - 220 bin lira dolaylarinda zararim var su anda”

Zararinin çok oldugunu söyleyen Belet, “Polisler iki tanesini yakaliyorlar. Bir gün sonra birisini serbest birakiyorlar. Içeride olan Moldovyaliymis. Simdi bize bilgi verilmiyorlar. Bunu niye biraktin, görüntüdeki adam bu. Benim size verdigim güvenlik kamerasindaki adam bu. Yakaladiginiz adam bu. Niye serbest birakiliyor? Benim burada 160 bin liralik telefonum gitti. Kasamin içinde saatlerim gitti. Ortalama 200 - 220 bin lira zararim var. Biri serbest birakilmis. Diger 3 kisi de firar. Diger 3 kisiye de ulasin. Bunlar buradan bu mali çaldi. Gitti baska bir yerde satti. Atiyorum, 100 bin liraya sattilar. Aralarinda bölüstüler. Bu adamlarin evlerinde 80 bin lira para bulunmus” ifadelerini kullandi.

Dükkâna giris anlari çevredeki kameralara yansidi

Dükkânin çevresinde bulunan güvenlik kamerasi görüntülerinde 5 süphelinin farkli yerlerde dolasip etrafta kesif yaptigi görülüyor. 5 süpheliden 2’si dükkânin önüne gelerek kepenkleri açip içeri giriyor. Dükkândan aldiklari saat ve telefonlari sirtlayip kaçan 2 süphelinin çikis anlari güvenlik kameralarina saniye saniye yansiyor. Hirsizlardan diger 2’sinin de kaçarak uzaklastigi görülüyor.

(Davut Has - Furkan Duman - Caner Sönmez-IHA)
Kaynak: İHA