Ipekyolu'nda Hidirellez Coskusu

Van’in Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin’in talimatlari dogrultusunda gerçeklestirilen Hidirellez senlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Ipekyolu'nda Hidirellez Coskusu
Orta Asya, Ortadogu, Anadolu ve Balkanlar’da kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan ve dünyada darda kalanlarin yardimcisi oldugu düsünülen Hizir ile denizlerin hakimi olduguna inanilan Ilyas’in yeryüzünde bulustuklari gün olarak düsünülen Hidirellez, Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü organizasyonunda Akköprü Parki’nda çok sayida vatandasin katilimiyla coskuyla kutlandi. Senlikte özellikle çocuklar arasinda ip çekme, agizda kasik ile yumurta tasima, çuval ve mendil kapma yarislari unutulmaz anlara sahne oldu. Sevilen sarkici Elif Abali ve Ferhat Tok’un seslendirdigi sarkilar esliginde Hidirellez senliginde vatandaslar doyasiya eglendi.

“Herkes eglenerek baharin gelisini kutluyor”

Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, coskulu bir kalabalik esliginde baharin gelisini kutladiklarini ifade ederek, “Yardimlasma, birlik ve beraberlik duygularini pekistirmesinin yani sira insanlara dogayi sevdirmek gibi yönleri de olan Hidirellez Günü’nün ülkemize saglik, mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA