Dursunbey'de 800 Bin TL'lik Kablo Hirsizligi

Balikesir’in Dursunbey ilçesinde atil vaziyette duran mezbahadan yaklasik 800 bin lira degerinde kablo çalindi. Hirsizlar, soygun esnasinda güvenlik kameralarini da etkisiz hale getirdi.

Dursunbey'de 800 Bin TL'lik Kablo Hirsizligi
Dursunbey’in merkezinde su anda bos bir sekilde duran mezbahaya gece yarisi gelen kablo hirsizlari, güvenlik kameralarini etkisiz hale getirerek kablo hirsizligi gerçeklestirdi. Mezbaha girisindeki bakir kablolari kesen hirsizlar, içeride bulunan tüm kablolari da keserek kayiplara karisti.

Mezbahada çalisan Hayrettin Çaylak, "Sabah saat 9’da geldim. Hemen patronumu aradim. Trafonun oradan kablolari götürmüsler. Kameralarin iki tanesinin kirik oldugunu söyledim. Buradan enerji beslemeye geçmisler ve oradan 13 tane içeriden, 24 tane de binanin içine giren enerji beslemeden götürmüsler. Bir de aritma kazan dairesinden ve topraklamalari götürmüsler. Polisi aradim cumartesi günü sabahi, olay yeri incelemesini yapti" dedi.

Çaylak, olay günü güvenlik kameralarindan yüzleri net sekilde belli üç kisi gördügünü de sözlerine ekledi.

Is yeri sahibi olan ve Istanbul’da ikamet eden isadami Mehmet Ilker ise Dursunbey’de bu sekilde gerçeklesen besinci hirsizlik olduguna dikkat çekerek, "Dursunbey’e çok büyük emellerle çok güzel bir tesis kurduk. Ama bu kablo hirsizlarindan bir türlü rahat yüzü göremedik" dedi.

Ilker, "Burada besinci kablo hirsizligi bu ve çok büyük zararimiz var. Emniyet güçlerimiz insallah bunlari bulacaklar ve yargi önüne çikaracaklar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA