Yeni Nesil Sinema Okulu'nda Dersler Basladi

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kadinin Gözüyle, Sinemanin Gücüyle slogani ile hayata geçirilen Yeni Nesil Sinema Okulu online egitimlerine basladi. Birbirinden degerli egitmenler, jüri tarafindan belirlenen 5 hikaye grubuna online ders veriyor.

Yeni Nesil Sinema Okulu'nda Dersler Basladi


Sinema alaninda kariyer hedefleyen kiz ögrencilerin desteklenmesi amaciyla teorik, uygulama ve teknik destek verilmesini kapsayan Yeni Nesil Sinema Okulu çalismalara basladi.

Jürinin seçimi ile beyaz perdede hayat bulacak 5 öykü ve senaryo grubu; senaryo, film yapim, yönetmenlik-oyuncu yönetimi, görüntü yönetmenligi, ses, film müzigi, kurgu-post production, color correction alanlarinda teorik ve uygulamali egitim alacak.

Online ve uygulamali egitim

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi’nden 3 Numara ile Medine Baskin, Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Her Hayat Eve Sigar mi? isimli çalisma ile Rojda Ezgi Oral, Ankara Üniversitesi’nden Kamera Arkasi ile Merve Tarim, İçel Üniversitesi’nden Muhtar Bey isimli çalisma ile Emine Doru ve Malatya Inönü Üniversitesi’nden Porê Zer isimli çalisma ile Zeynep Ordu ve ekipleri alaninda uzman akademisyenlerden teorik bilgiler alirken ayni zamanda film sektöründe bilinen islerde imzasi olan egitmenlerden de saha tecrübesi kazanacak.

Uzman isimler

Görüntü Yönetmeni Hakan Okumus, Senarist Filiz Ekinci, Ses Teknisyeni Gökhan Sahin, Senarist Tanil Arayancan, Görüntü Yönetmeni-Yönetmen Cengiz Uzun, Yapimci-Yönetmen Mehmet Urba, Ses Tasarimcisi-Müzik Yönetmeni Cem Altintas, Ögretim Görevlisi Dr. Ridvan Yücel, Ögretim Görevlisi Gökhan Evecen ve Arastirma Görevlisi Mehmet Emre Gül’den egitim alacak olan öykü/senaryo gruplarinin çekecegi filmler Ekim 2022’de 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali bünyesinde seyirciyle bulusacak.
Kaynak: İHA